Flux-stiri

150 de firme din România folosesc inteligenţa artificială. Mulţi români sunt îngrijoraţi şi se apucă de învăţat programare

  • Revoluția AI ia amploare pe piața muncii, în peste 150 de companii.
  • Tot mai mulți angajați din toate domeniile sunt îngrijorați în privința viitorului.
  • Alexandru Panait: ,,Mulți ingineri non-IT aleg să învețe programare”.

Peste 150 de startup-uri cu AI activează la noi în ţară, cu 50 mai multe decât anul trecut.

Mare parte dintre acestea sunt din domeniul informaticii.

În 2021, doar 1% din companii foloseau inteligenţa artificială în România, iar acum, antreprenorii vor să atragă finanţări de peste 1 milion de euro în următorii doi-trei ani.

,,Cu siguranţă recalificarea se va resimţi pe toate planurile ca să spunem aşa. Mulţi ingineri, am observat, care vin pe diferite zone, altele decât IT, au început să înveţe programare spre exemplu şi să-şi caute locuri de muncă în acest domeniu. Pentru că odată ce ai mentalitate de inginer, ca să spunem aşa, ai tipologia mentală prin care poţi învăţa şi programarea foarte uşor şi să performezi pe această piaţă”, a comentat ALEXANDRU PANAIT, expert în securitate cibernetică, pentru ALEPH NEWS

The post 150 de firme din România folosesc inteligenţa artificială. Mulţi români sunt îngrijoraţi şi se apucă de învăţat programare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code