Flux-stiri

200 de marinari au fost evacuați de pe USS George Washington după trei sinucideri în doar șapte zile

Marinarii de pe USS George Washington se sinucidMarinarii de pe USS George Washington se sinucid

  • Peste 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul USS George Washington, după o serie de sinucideri suspecte în rândul echipajului.
  • Conform Marinei SUA, citată de CNN, a existat un număr record de 3 sinucideri în doar o săptămână în aprilie, astfel că o anchetă va trebui sa scoată la iveală neregulile care au iscat această situație.
  • Între timp, portavionul cu propulsie nucleară continuă să treacă printr-un proces de realimentare și revizie de mai mulți ani de zile la șantierul naval din Newport News, Virginia.

Peste 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul USS George Washington, după o serie de sinucideri suspecte în rândul echipajului.

În ultimele 12 luni, șapte membri ai echipajului au murit, inclusiv patru prin sinucidere, ceea ce a determinat Marina să deschidă o investigație asupra condițiilor în care soldații își desfășoară activitatea la bordul portavionului din clasa Nimitz.

Potrivit CNN, comandantul Brent Gaut a luat decizia de a permite marinarilor care locuiesc la bordul navei să se mute în alte locuri de cazare, potrivit unui comunicat al Naval Air Force Atlantic. În prima zi a mutării, care a început luni, peste 200 de marinari au părăsit portavionul și s-au mutat într-o facilitate a Marinei din apropiere.

Planul de mutare va continua până când toți marinarii care doresc să se mute în afara navei vor face acest lucru”, se arată într-un comunicat de presă al Marinei. Deși transportatorul nu are întregul său număr de aproximativ 5.000 de marinari la bord, aproximativ 3.000 de marinari încă trăiesc la bord în timpul procesului de revizie.

Rezultatele investigației Marinei privind cele trei sinucideri sunt așteptate săptămâna aceasta, a declarat amiralul John Meier, comandantul Forțelor Aeriene Navale SUA Atlantic.

Am desemnat un ofițer de anchetă care să analizeze acest lucru și să cerceteze cu adevărat cauza imediată. A existat un factor care să declanșeze această situație? A existat o legătură între aceste evenimente? Mă aștept să fie raportat săptămâna aceasta”, a declarat Meier.

În paralel, Marina SUA va conduce o altă anchetă, care se concentrează pe „climatul de comandă” și încearcă să afle în ce condiții trăiesc marinarii.

Decesele la bordul transportatorului au determinat-o pe reprezentantul Elaine Luria, un veteran al Marinei de 20 de ani, al cărui district cuprinde mai multe facilități militare, să scrie o scrisoare șefului operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, cerând măsuri imediate pentru a asigura siguranța echipajului.

Fiecare dintre aceste decese este o tragedie, iar numărul de incidente dintr-o singură comandă, care include până la patru marinari care își iau viața, ridică o îngrijorare semnificativă care necesită o anchetă imediată și strictă”, a scris Luria săptămâna trecută, menționând că a primit plângeri cu privire la calitatea vieții la bordul navei, unde ar exista o atmosferă toxică.

The post 200 de marinari au fost evacuați de pe USS George Washington după trei sinucideri în doar șapte zile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code