Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaptezeci de zile de invazie. Israelul se pregătește să trimită arme în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir ZelenskiPreședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

  • Israelul va riposta dur în urma declarațiilor iresponsabile ale lui Serghei Lavrov. În ciuda neutralității, israelienii se gândesc să trimită armament în Ucraina.
  • Volodimir Zelenski îi acuză pe ruși de lașitate și lipsă de onoare pentru că recurg la atacuri cu rachete. „Aceste atacuri arată incapacitatea lor de a învinge Ucraina”.
  • Între timp, o evacuare a civililor din uzina Azovstal din Mariupol pare să fie un succes, conform datelor prezentate de Ucraina și ONU.

ORA 02:00

The Wall Street Journal, citând doi oficiali, relatează că cel de-al șaselea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei presupune refuzul de a cumpăra petrol rusesc timp de șase luni și oprirea importurilor de produse petroliere până la sfârșitul anului 2022.

Se așteaptă ca Ungaria și Slovacia să aibă la dispoziție 20 de luni pentru a refuza importurile de petrol. Republica Cehă și Bulgaria pretind aceleași beneficii.

Pentru a aproba sancțiunile, este necesar un vot unanim al tuturor membrilor UE.

ORA 01:00

„Avem acum rezultatul, primul rezultat al operațiunii noastre de evacuare de la Azovstal în Mariupol, pe care am organizat-o de mult timp. A fost nevoie de mult efort, de negocieri îndelungate și de diverse medieri. Astăzi, 156 de persoane au sosit în Zaporizhzhya. Erau femei și copii. Aceștia se află în adăposturi de peste două luni. Doar fiți atenți! De exemplu, un copil a petrecut șase luni, dintre care două în subteran, ascunzându-se de bombe și bombardamente. Acum, acești oameni sunt complet în siguranță. Ei primesc tot ajutorul de care au nevoie”. Sunt cuvintele președintelui Volodimir Zelenski, în ziua în care mai mulți civili din Mariupol au fost evacuați cu succes.

„Încă mai sunt oameni în subsolul de sub dărâmături de pe teritoriul uzinei. Ocupanții au bombardat aceste teritorii încă de ieri, ceea ce este extrem de periculos pentru sănătatea și viața civililor.

De asemenea, pe teritoriul uzinei există peste 40 de militari grav răniți”, a completat vicepremierul Iryna Vereshchuk.


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îi acuză pe ruși de lașitate și lipsă de onoare. „Atacurile masive cu rachete ale Rusiei arată incapacitatea lor de a învinge Ucraina”, Volodimir Zelenski. În seara zilei de 3 mai, Federația Rusă a lansat 18 rachete asupra Ucrainei – Forțele militare ale Armatei. În ziua precedentă, mai multe dintre ele au fost doborâte: mai eaxct 8 rachete, 7 drone și o rachetă aeroportată.


Israelul se gândește să trimită arme la Kiev, în urma declarațiilor considerate antisemite ale lui Serghei Lavrov, Ministrul de Externe rus.

The post LIVE UPDATE. Șaptezeci de zile de invazie. Israelul se pregătește să trimită arme în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code