Flux-stiri

22 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur în China

cutremur-Chinacutremur-China

  • Seismul a avut loc în sud-vestul Chinei.
  • Acesta a zguduit orașul Lijiang.
  • În septembrie, trei persoane au murit în urma unui seism.

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur de mică adâncime în sud-vestul Chinei, care a zguduit și popularul oraș turistic Lijiang.

Cutremurul s-a produs duminică după-amiază la granița dintre provinciile Yunnan și Sichuan, potrivit United States Geological Survey (USGS), care a estimat magnitudinea la 5,4 și adâncimea la 38 km (24 de mile).Centrul rețelelor de cutremure din China a măsurat ulterior magnitudinea la 5,5, cu o adâncime de 10 km (6,2 mile).

Epicentrul a fost la 115 km de Lijiang, în provincia Yunnan, a precizat USGS.Biroul seismologic din Yunnan a declarat că 22 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, dintre care două grav, în comitatul Ninglang.

Administrația seismologică provincială a declarat că nu există încă rapoarte privind pagube la case, dar agenția de știri de stat Xinhua a declarat că o echipă de căutare și salvare formată din 60 de persoane a fost trimisă la epicentru. China este lovită în mod regulat de cutremure, în special în regiunile sale muntoase din vest și sud-vest.

În septembrie, trei persoane au fost ucise și zeci de persoane au fost rănite în urma unui cutremur de mică adâncime care a lovit provincia Sichuan, iar zeci de mii de case au fost avariate. Un cutremur cu magnitudinea 7,9 în Sichuan, în 2008, s-a soldat cu peste 80.000 de morți.

Printre aceștia s-au numărat mii de copii, uciși de prăbușirea clădirilor școlare prost construite, dar guvernul nu a reușit să facă public un număr exact de morți, deoarece problema a căpătat o dimensiune politică.

The post 22 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur în China appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code