Flux-stiri

A patra doză de vaccin nu previne infecția cu varianta Omicron

  • Un studiu preliminar din Israel arată că vaccinul cu a patra doză nu previne infecția cu varianta cu Omicron.
  • Israelul a început să lanseze al patrulea vaccin COVID pentru cei peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății la începutul lunii ianuarie pentru a combate cazurile în creștere din cauza noii variante.

A patra doză de vaccin de la Pfizer și Moderna nu a reușit să prevină infecțiile cu varianta Omicron, potrivit unui studiu preliminar al unui spital din Israel, conform Reuters.

Studiul a analizat efectul dozei booster de la Pfizer/BioNTech la 154 de persoane după două săptămâni și de la Moderna la 120 de persoane după o săptămână. Grupul vaccinat a fost apoi comparat cu un grup fără doza booster.

„Știm până acum că nivelul de anticorpi necesari pentru a proteja și pentru a nu fi infectat cu Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun”, a susținut Regev-Yochay, directorul Unității de Boli Infecțioase, de la Centrul Medical Sheba din Israel.

Între timp, Israelul a început să lanseze a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății la începutul lunii ianuarie pentru a combate cazurile în creștere din cauza variantei Omicron.

The post A patra doză de vaccin nu previne infecția cu varianta Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code