Justitie Editorial Eveniment Flux-stiri

Abuz și fals al Jandarmilor din București expus de vlogger-ul Andy Popescu

Fără niic o rușine cu un curaj infracțional greu de explicat, mai mulți jandarmi rețin și privează de libertate un cetățean bogat al României. Momentul cuprinde mai multe acte materiale ale unei infracțiuni complexe și grave. Cetățeanul nostru, este luat din mașina sa de fițe, dar atenție, nu este lăsat să-și închidă mașina. Ea a rămas deschisă ca fiecare să se servească din ea. Mai grav, este lovit cu bocancii de jandarmi. Discutăm de un cetățean care plătește taxe și impozite, un cetățean european care nu a comis nici o infracțiune și este privat de libertate. În fals jandarmii au menționat că acesta încălca regulile de distanțare. Videoclipul de mai sus este foarte explicit.
În materialitatea lor, faptele jandarmilor mai sus arătați din București, întrunesc cumulativ condițiile următoarelor infracțiuni:

  • 3 infracțiuni de abuz în serviciu – cetățeanul a fost legitimat fără a exista vreo suspiciune de comitere a unei infracțiuni. El nu a fost legitimat de Poliția față de care orice cetățean este obligat să se legitimeze, ci de jandarmerie unde avem condiția indiciilor temeinice a săvârșirii unei infracțiuni, condiție care este obligație în serviciu. Privind la această obligație în serviciu expres prevăzută de lege, și la decizia CCR 405/2016, fapta constituie abuz în serviciu în materialitatea ei. De asemenea lovirea cetățeanului reprezintă un alt act material de abuz în serviciu care absoarbe lovire și alte violențe (picioarele aplicate cu bocancii). Interdicția de a filma este iar un abuz în serviciu prin încălcarea obligațiilor de la art.53, condițiile interdicției sunt pentru o persoană supusă unui mandat de aducere sau arestare.
  • arestare sau reținere nelegală – faptă prevăzută de art.266 căci cetățeanul fără document de reținere este privat de libertate și introdus în mașina jandarmilor.
  • incitare la ultraj – au provocat prin orice formă până dincolo de limita rezistibilă psihică, cetățeanul.
  • fals material în înscrisuri oficiale: atestarea mențiunilor nereale cum că acesta nu ar fi respectat normele
  • uz de fals prin crearea de efecte juridice ale documentului ce conține mențiuni nereale.
  • nedenunțare și tăinuire- niciunul dintre jandarmi nu au denunțat fapta
  • încercarea de distrugere probe – oprirea forțată a telefonului și amenințarea celor care au filmat
  • constituire și acționare în Grup infracțional organizat- art 367 Cod Penal, prin modul coordonat în care în scopul infracțiunilor obiect acești jandarmi au acționat.

Conținutul și momentul faptelor sunt în 2021 astfel încât nu sunt prescrise. Direcția generală Anticorupție București este obligată să se autosesizeze și să cerceteze cauza după expunerea în presă de către mine, fiind o încunoștințare publică.

Marius Leontiuc – senior editor Ziar de Stiri

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code