Flux-stiri

Acuzații de abuz sexual și exploatare la adresa personalului OMS. Reacția organizației

  • Zeci de femei au acuzat OMS și alte agenții de asistență de exploatare și abuz sexual.
  • Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a numit acest lucru ca fiind „impardonabil”.
  • Femeile au declarat că au fost corupte cu alcool.

Descoperirile dintr-un raport privind presupusele abuzuri sexuale comise de lucrătorii umanitari care luptă împotriva epidemiei de Ebola din Republica Democratică Congo au șocat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie BBC.

Matshidiso Moeti, directorul regional pentru Africa, și-a cerut scuze femeilor și copiilor care au avut de suferit „ca urmare a comportamentului personalului nostru” între 2018 și 2020.

Femeile din R.D.Congo au declarat că au fost corupte cu alcool și forțate să se angajeze în activități sexuale.

Șeful OMS este indignat de comportamentul agenților

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că acest lucru este „impardonabil”. Raportul de 35 de pagini a fost dureros de citit, potrivit doctorului Tedros, care și-a cerut scuze personal victimelor și supraviețuitorilor exploatării și abuzului sexual.

„Îmi pare rău pentru ceea ce vi s-a făcut de către persoane care sunt angajate de OMS pentru a vă servi și a vă proteja”, a transmis marți, în cadrul unei conferințe de presă, completând: „Este prioritatea mea principală ca autorii să nu fie scuzați, ci trași la răspundere”.

Între timp, concluziile anchetei independente l-au lăsat pe Dr. Moeti „umilit, îngrozit și devastat”.

Ce se precizează în raport?

În conformitate cu raportul, OMS a angajat 21 dintre cei 83 de infractori acuzați, potrivit studiului. În agresiunile, care au inclus nouă plângeri de viol, a fost implicat atât personal național, cât și internațional.

OMS precizează că pentru cei patru angajați care mai lucrau în cadrul organizației, le vor fi reziliate contractele și că vor fi luate măsuri în plus.

Studiul este rezultatul unei anchete privind acuzațiile de agresiune sexuală și exploatare sexuală formulate împotriva OMS și a altor agenții de asistență de către peste 50 de femei.

The post Acuzații de abuz sexual și exploatare la adresa personalului OMS. Reacția organizației appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code