Flux-stiri

Acvamația, alternativă a încinerării considerată „mai ecologică”

AcvamațiaAcvamația

  • Ce este acvamația, alternativa considerată „mai ecologică” decât incinerarea?
  • Tehnica reduce cadavrele la cenușă, ca și în cazul incinerării, dar fără a fi nevoie de ardere.
  • În acest fel se dizolvă țesutul corporal, rămânând doar oasele, care sunt apoi clătite la 120°C, uscate și pulverizate cu ajutorul unei mașini numite cremulator.

Ce este acvamația, alternativa considerată „mai ecologică” decât incinerarea? Tehnica reduce cadavrele la cenușă, ca și în cazul incinerării, dar fără a fi nevoie de ardere.

Potrivit firmei britanice Resomation, o „analiză independentă de mediu” a arătat că utilizarea compostării cu apă în locul flăcărilor „reduce emisiile de gaze cu efect de seră de la înmormântare cu aproximativ 35%”.

Compania Bio-Response, specializată în acest proces în SUA, spune că tehnologia reduce consumul de energie cu „90% în comparație cu incinerarea cu flăcări”.

Denumirea științifică a acestui proces este hidroliză alcalină și presupune cântărirea corpului și apoi încălzirea acestuia la 150°C într-un amestec de hidroxid de potasiu și apă timp de 90 de minute.

În acest fel se dizolvă țesutul corporal, rămânând doar oasele, care sunt apoi clătite la 120°C, uscate și pulverizate cu ajutorul unei mașini numite cremulator.

După ce toți acești pași au fost parcurși, rămășițele pot fi îngropate sau împrăștiate, în funcție de dorința defunctului, la fel ca în cazul unei incinerări obișnuite.

O alternativă ecologică la incinerare

Tehnica imită procesul de hidroliză alcalină care are loc în mod natural atunci când un cadavru se descompune, doar că în acest caz descompunerea care are loc pe o perioadă de până la 20 de ani are loc în câteva ore.
În 2011, de exemplu, BBC World a relatat despre instalarea primului aparat comercial de hidroliză alcalină la o casă funerară din Florida, SUA:

În 2014, Philip Olson, un etician în domeniul tehnologiei de la Virginia Tech din SUA, a scris articolul Flush and Bone: Funeralizarea hidrolizei alcaline în Statele Unite în revista Science, Technology, & Human Values.

„Susținătorii se concentrează pe beneficiile de mediu ale hidrolizei alcaline față de incinerare și înmormântare, aliniind tehnologia cu mișcarea „înmormântării ecologice”, a spus el.

Potrivit autorului, în SUA, tehnica a fost inițiată în anii 1990 de către cercetătorii de la Albany Medical College, care căutau „o modalitate eficientă și economică de a elimina rămășițele animalelor de laborator care conțin radioizotopi de nivel scăzut”.

În 2014, procedura era legală în opt state americane și, potrivit cercetătorului, existau sectoare care se opuneau ferm acestei tehnologii.

The post Acvamația, alternativă a încinerării considerată „mai ecologică” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code