Flux-stiri

Adio iPod! Apple nu va mai fabrica revoluționarul său player muzical

A visitor watches inside an hole of "Steve Jobs", a reproduction of a mural by British artist Banksy, during the unveiling of the "The World of Banksy, The Immersive Experience" exhibition, in Milan, Italy, Thursday, Dec. 2, 2021. An exhibition of 130 works by British street artist Banksy opens Friday in a gallery space inside Milan's Central train Station. The exhibition unveiled on Thursday includes 30 never before seen works by Bansky and highlights pieces by young unknown artists from all over Europe. (AP Photo/Luca Bruno)A visitor watches inside an hole of "Steve Jobs", a reproduction of a mural by British artist Banksy, during the unveiling of the "The World of Banksy, The Immersive Experience" exhibition, in Milan, Italy, Thursday, Dec. 2, 2021. An exhibition of 130 works by British street artist Banksy opens Friday in a gallery space inside Milan's Central train Station. The exhibition unveiled on Thursday includes 30 never before seen works by Bansky and highlights pieces by young unknown artists from all over Europe. (AP Photo/Luca Bruno)

  • Modelul tactil a ajuns în magazine în 2007 și va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor.
  • Compania a emis marți o declarație prin care și-a anunțat decizia.
  • Sarcina de a pune muzica la dispoziția tuturor, care a început cu o capacitate minimă de 5 GB, revine altor produse Apple.

Compania regretatului Steve Jobs și-a luat, marți, adio de la iPod Touch, ultimul model al unui music player care a contribuit la modelarea secolului XXI, anunță El Pais.

Acum poate părea ceva obișnuit, dar era revoluționar: un dispozitiv suficient de mic pentru a încăpea în buzunarul pantalonilor, care putea conține mii de melodii. Apple l-a lansat în octombrie 2001 și l-a numit iPod. Acel mic aparat i-a făcut să uite pe nostalgicii de Walkman și a deschis calea către iPhone pentru compania de tehnologie din Silicon Valley. Compania regretatului Steve Jobs și-a luat marți adio de la iPod Touch, ultimul model al unuia dintre playerele care au contribuit la modelarea secolului XXI și au creat o generație de tineri cu căștile în urechi.

Modelul tactil a ajuns în magazine în 2007 și va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor. Compania a emis marți o declarație prin care și-a anunțat decizia. Sarcina de a pune muzica la dispoziția tuturor, care a început cu o capacitate minimă de 5 GB, revine altor produse Apple, cum ar fi Apple Watch, iPad, diferitele modele de computere Mac și, bineînțeles, iPhone, care a intrat pe piață în iunie 2007.

Muzica a fost întotdeauna o parte esențială a Apple

„Muzica a fost întotdeauna o parte esențială a Apple, iar aducerea ei la sute de milioane de utilizatori nu numai că a avut un impact asupra industriei, dar a redefinit și modul în care muzica este descoperită, ascultată și împărtășită”, a declarat marți Greg Joswiak, vicepreședintele departamentului de marketing al Apple. El a spus că spiritul playerului digital va continua să trăiască și în alte dispozitive Apple. De-a lungul anilor, mai mulți concurenți au lansat rivali pentru iPod, creând o eră de aur pentru Mp3 și pentru formatele digitale. Un model care astăzi a fost eclipsat de streaming.

Primul player a fost prezentat la conferința Apple Music Event din toamna anului 2001. De-a lungul timpului, compania a lansat zeci de produse până în 2014, când producătorul a început să încetinească ritmul lansărilor pentru a oferi iPhone-ului spațiu pentru a se dezvolta. În acel an a eliminat modelul clasic, care s-a născut cu o capacitate de până la 10 GB. Touch a fost unul dintre cele mai ieftine.

Apple, cea mai valoroasă companie din lume, cu o evaluare de 3.000 de miliarde de dolari, a susținut apoi invenția prin crearea unui magazin virtual de melodii pe internet, iTunes Store, care a transformat marca într-un furnizor de conținut multimedia. Apple a lansat cel mai recent model de iPod touch în 2019, care putea fi achiziționat la prețul de 200 de dolari. La acestea a adăugat funcțiile unui smartphone, dar fără apeluri și mesaje text, ceea ce l-a diferențiat de iPhone, cu capacități de 32 și 128 de GB.

The post Adio iPod! Apple nu va mai fabrica revoluționarul său player muzical appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code