Flux-stiri

Adolescenții de 16 și de 17 ani ar putea avea drept de vot peste doi ani

  • Peste 400.000 de adolescenți de 16 și 17 ani ar putea avea drept de vot la alegerile locale și europarlamentare de peste doi ani.
  • Proiectul de lege este pe masa parlamentarilor.
  • Deocamdată, doar 29 de deputați și senatori au semnat pentru el.

Peste 400.000 de adolescenți de 16 și 17 ani ar putea avea drept de vot la alegerile locale și europarlamentare de peste doi ani. Proiectul de lege este pe masa parlamentarilor.

Deocamdată, doar 29 de deputați și senatori au semnat pentru el. Cu toate acestea, Parlamentul European a încurajat încă de acum cinci ani țările membre să scadă vârsta de vot, însă politicienii de la noi nu au fost interesați de acest lucru.

Studenții de la Științe Politice au cerut această lege, convinși că tinerii de 16 și 17 ani sunt suficienți de maturi. De altfel, și statul îi consideră la fel: au dreptul la consimțământ sexual, să se angajeze și răspund penal pentru faptele lor.

The post Adolescenții de 16 și de 17 ani ar putea avea drept de vot peste doi ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code