Flux-stiri

Adrian Sârbu: „Putin – un trist care a ajuns liderul planetei și din poziția de lider a devenit dușmanul omenirii”

Adrian SârbuAdrian Sârbu

  • Occidentul este cu ambiții napoleoniene, cu ambițiile lui Hitler, adică, pe românește, Macron e un Hitler, Biden e un Hitler, Scholz arată foarte mult a Hitler cu servieta aia cu care s-a dus la Putin, nu știu ce i-o fi dus acolo, servieta aia de contabil, dar până la urmă, și contabilul s-a dovedit hotărât.
  • Pe partea cealaltă, asta în condițiile în care Putin a fost un erou planetar, dacă acum un an de zile îl întrebai pe orice cetățean, că era din România, că era în Europa sau America, preocupat de politică și îl întrebai de top trei lideri mondiali, Putin era acolo.
  • Acum, filmul lui Putin nu mai rulează, nu se mai vede bine, adică nu mai are spectatori.

„E un turism pe care trebuie să îl acceptăm și să ni-l amintim. Astăzi, un război este militar, este comunicațional, atât prin comunicare publică, cât și prin cyber, deci și prin acțiunile asupra rețelelor informatice și este, în primul rând, economic. Deci, noi nu vorbim de un singur război, vorbim de mai multe și pentru că am început să vorbim despre cel comunicațional, putem vorbi despre el”, a spus Adrian Sârbu.

Războiul informațional, despre informație și entertainment

„Când spun război informațional, vorbim despre informație și entertainment. Vorbim despre final, despre ceea ce este filmul. Acum trei săptămâni ziceam că lumea se află sub nivelul agendei lui Putin, în filmul lui Putin și că vom ieși de aici în momentul în care Putin, cel imaginat de el însuși, de Putin real, o să se lipească de real. Din nefericire, s-au depărtat, ceea ce vedem astăzi. Este un Putin ficțiune, un Putin fake, un Putin în care Putinul crede și acest Putin fake este criminalul planetar. Filmul lui Putin, că-i din fericire, că-i din păcate, este un film vechi, ca și întreaga acțiune a Ucrainei, un film vechi, un film de pe vremea filmelor cu ruși și nemți, în care nemții erau dușmanii. 30-40 de ani, până în 89, rușii au continuat să facă filme în care nemții erau bestiile, erau nenorociții și ăsta-i motivul pentru care astăzi, în comunicare, Putin și Lavrov, Lavrov, un mare fake maker, vorbesc tot timpul despre nazism, nazificare

Occidentul este cu ambiții napoleoniene, cu ambițiile lui Hitler, adică, pe românește, Macron e un Hitler, Biden e un Hitler, Scholz arată foarte mult a Hitler cu servieta aia cu care s-a dus la Putin, nu știu ce i-o fi dus acolo, servieta aia de contabil, dar până la urmă, și contabilul s-a dovedit hotărât. Bravo lui! Avem un film vechi, rusesc, stalinist și un tip de propagandă, un tip de strategie de comunicare, nu-i spun propagandă, pe care rușii au învățat-o de la Goebbels”, a adăugat Adrian Sârbu.

Filmul Ucrainei este copiat după filmul atacului studenților din 1938, unde Hitler îi spunea lui Chamberlain că se bagă puțin în Cehoslovacia pentru a lua teritoriile

„Filmul Ucrainei este copiat după filmul atacului studenților din 1938, unde Hitler îi spunea lui Chamberlain că mă bag puțin în Cehoslovacia să reiau cehoslovacilor, cehilor, teritoriile locuite de germani. După care, s-a dus în Cehia, Cehoslovacia, Austria, s-a dus și în Uniunea Sovietică, în Polonia. Deci avem un film pe care ei l-au construit pentru publicul din Rusia, un public în al cărui conștient negativ se află în continuare ideea de nazist ca dușman suprem care trebuie eliminat. De aia folosesc termenul nazist, nu cred ei că e cineva nazist pe acolo și hai să fim serioși, partidele neonaziste din Europa, știm cu toții, sunt finanțate tot de ruși, iar partidele de dreapta au luat grămezi de bani de la ruși, ceilalți din Italia, la fel, ce să mai vorbim despre Alianța pentru Germania. Ăsta e filmul lui Putin și faptul că filmul este un film vechi l-a făcut să-și piardă spectatorii și a-ți pierde spectatorii înseamnă a-ți pierde aderența și emoția”.

„Pe partea cealaltă, asta în condițiile în care Putin a fost un erou planetar, dacă acum un an de zile îl întrebai pe orice cetățean, că era din România, că era în Europa sau America, preocupat de politică și îl întrebai de top trei lideri mondiali, Putin era acolo. Dă-mi un top de nonlideri, hai că îl scoatem pe Trump. Toți liderii europeni erau non-lideri. Din această poziție a plecat Putin și pentru că construcția imaginară, comunicată, eu i-am spus filmul lui pentru că asta ne-a impus el, filmul lui, agenda lui, scriptul lui, pașii lui și pentru că acest film a fost făcut pe vechi, acesta e motivul pentru care astăzi, Putin, nu numai că este The sun of the bitch of the world, adică nemernicul lumii, nu numai că este criminalul și hai să ne amintim, am văzut acum o săptămână o fotografie cu un Putin la coadă, în rândul de prieteni, un trist. Când vom analiza istoria și când marii analiști din Occident o să intre puțin mai adânc în felul în care l-au văzut pe Putin, în felul în care George Bush zicea că it’s a guy to make business with, în 2003-2004. O fi fost o vreme, acum nu mai e business, acum you make war”, a afirmat Adrian Sârbu.

Putin – un trist care a ajuns liderul planetei și din poziția de lider a devenit dușmanul omenirii

„Tristul ăsta a ajuns liderul planetei și, din poziția de lider, a ajuns dușmanul omenirii. Dușmanul. Este cel mai urât om de pe Pământ astăzi. Așa cum cele mai iubite culori ale unui drapel astăzi sunt galben și albastru. Cine avea habar de Ucraina? Cine știa de drapelul cu galben și albastru? Uite, astăzi știe. De ce a ajuns, drapelul ăsta, galben și albastru? Pentru că un alt cetățean, care a plecat din poziția de actor și ne-a adus și el filmul lui. Filmul său este Captain America, dar se naște, se naște. Piticul ăsta, și el e tot pitic, plin de energie, l-au luat toți de păpușă manipulată, măscărici, claun, și așa mai departe și cetățeanul ăsta, începând cu momentul cel mai grav, care este invazia din 24 februarie, cetățeanul ăsta a ars pentru o planetă întreagă și a generat o tensiune emoțională și a construit o tensiune emoțională în toată această planetă și, cu siguranță, în acea jumătate a planetei care reprezintă zona occidentală, lumea condusă de liberali. Acest cetățean, dintr-un actor, a ajuns cel mai mare lider și vocea care conduce deciziile liderilor occidentali, că e NATO, că e America, că e Germania sau Japonia, au în spate un establishment foarte puternic, și care, lideri occidentali, au zis că analiza ne spune că nu ne băgăm cu Putin, nu intrăm cu el în război, haideți să vedem dacă se oprește la Lugansk, hai să vedem dacă ia ceva din Sud să se ducă la Marea Neagră, hai să vedem dacă nu se oprește la Nipru, poate ia și Kievul și acum Putin îi tot spune lui Macron. Eu nu aș vrea să fiu în nădragii lui Macron, cam ce simte coloana vertebrală, zona suprarenală, pe unde te ia frica, când îi spune Putin – Știi ceva, măi, Macron, eu nu mă opresc decât la granița de vest a Ucrainei și ce nu îți spun, ar trebui să înțelegi, că nu mă opresc deocamdată la granița de vest a fostei Uniuni Sovietice, adică atenție că Moldova deja o înghit din această repriză.

Filmul lui Putin nu mai rulează, nu se mai vede bine, adică nu mai are spectatori.Chiar și în Rusia și-a pierdut spectatorii. Spuneai foarte bine că există soluții prin care informația globală ajunge și la ruși, dacă ne uităm la informațiile, din ce în ce mai multe, o să ajungă sute de mii săptămâna următoare. Sunt, deocamdată, zeci de mii. Cred că Galilei a spus – Dă-mi un punct de sprijin și răstorn tot universul. Era un băiat deștept din trecutul pe care noi îl ignorăm. Punctul ăsta de sprijin este astăzi Zelenski. El a venit cu un discurs foarte straight, cu propoziții precise, predicative, cu personalizare, l-a definit pe Putin- Băi, ești adversarul meu, să vii la bătaie. De ce nu te întâlnești cu mine? Că Putin când începuse, zicea cine e Zelenski, că vorbește cu americanii”, a zis Adrian Sârbu.

El a subliniat că Zelenski are propriul film, Captain Ukraine, unde oamenii săi sunt super-oameni și că, președintele ucrainean a cerut intevenție în Ucraina, dar a primit doar armament.

„Mă întorc puțin la speech-ul live în fața demonstranților, cum a fost la Praga. Dar ce vreau să spun. Acest cetățean a devenit liderul lumii. Zelenski. De ce? Pentru că a reușit să își impună filmul lui, cu eroii lui, Captain Ukraine, Zelenski, Clichko, Kuleba, ministrul de Externe, super-oameni care au devenit eroi și noi, care stăm frumos la televizor și ne uităm la film, în continuare pentru noi, amărâții aceia, potențialii morți sau chiar morții. Mă uitam acum, șase morți la Harkov, o familie întreagă. E din ce în ce mai aproape filmul ăsta. Sunt un film și în acest film, Zelenski a reușit să mobilizeze inerția occidentală. Dom’le, conflictul cu Rusia a arătat cât de importantă este NATO, cum s-a reunit NATO, cum s-a întâlnit și cum face, drege. Vorbe, da? Deocamdată, doar vorbe. Zelenski le-a spus așa – Interveniți în Ucraina. Dați-mi arme! Le-a spus să îi dea muniție, nu taxi, le-a spus americanilor. Hai, mă, să te scoatem de acolo și să facem din tine un erou. Ei au zis că rămân acolo. Sigur că s-ar putea să ne și căsăpească cetățeanul ăsta cu bombele lui, criminalul ăsta global, dar noi rămânem aici.

Deci, filmul lui Zelenski are mult mai mare succes, a generat și succesul războiului economic, a generat și avansul povestirii și succesul războiului cultural, sportiv și așa mai departe, dar fundamental, va genera, poate e o impresie a mea greșită, va genera în următoarele zile și săptămâni o mișcare majoră în sistemul de decizie NATO-Occidental. Duminică s-a întâmplat un fapt istoric, Germania și-a dus bugetul de apărare la o cifră care e locul III în lume după America și China. Peste Rusia, care are 70 de miliarde de dolari, Germania va investi 100 de miliarde de euro în apărare. Acest lucru poate a fost construit ca parte a acestui scut, unde astăzi suntem în derularea filmului în momentul în care oamenii amărâți sunt omorâți de nemernici și nu ne referim la alți amărâți, soldați ruși, care nu știu să fugă de pe acolo, să se ferească de moarte, ci de nemernicii care sunt la Kremlin și care s-au ridicat ca în filmele cu spiritism, s-au ridicat dincolo de ei și nu se mai înțeleg. Putin ăsta, imaginatul, e un fel de balon cu imaginea lui Putin, de care ăsta se agață, amărâtul și care o să se dezumfle sau o să explodeze într-o zi, dar ceea ce aș vrea să avansez aici ca idee, repet, e personală, e că demersul lui Zelenski, care a adus, pas cu pas, 14 țări le-au dat armament, de aia vedem, cât vedem, acolo mor mulți ucraineni. Acolo mor mulți civili. Noi vedem mai mult tancuri, echipament rusesc, ruși morți, pentru că suntem de partea asta, e filmul nostru”, a transmis Adrian Sârbu.

Trăim într-un film în care suferim pentru cei din război

Adrian Sârbu a spus că vedem militari ucraineni morți, elicoptere doborâte, ceea ce ne face și pe noi să trăim într-un film în care suferim pentru ceea ce vedem.

„Acolo mor mulți militari ucraineni, dar vedem elicoptere doborâte, trăim într-un film în care suferim pentru ăștia. Suferim, suferim și suferim și dorim victoria acelui pitic, fost actor, care astăzi este lider mondial. Ce a făcut el? A adus armament, a adus sprijin financiar, a energizat războiul economic, cel cultural a urmat și, foarte important, ceea ce cred că se va întâmpla, deja astăzi Blinken a zis că țările aliate, adică țări NATO și Putin a zis care țară NATO face ceva împotriva Rusiei e război NATO. Păi asta e. Polonia va da avioane rusești, MIG-uri, avioane bune, le dau ucrainenilor.

Sper să aibă piloți. E foarte important asta pentru că ceea ce a cerut Zelenski, și anume închiderea spațiului aerian, deocamdată, NATO, adică americanii, au zis Nu, acest lucru va urma. Nu se poate atât timp cât Putin nu are de gând să se oprească, mai devreme sau mai târziu, vom avea reacții puternice din partea lumii occidentale care nu poate să tolereze”, a transmis Adrian Sârbu.

The post Adrian Sârbu: „Putin – un trist care a ajuns liderul planetei și din poziția de lider a devenit dușmanul omenirii” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code