Flux-stiri

Gimnast rus, anchetat după ce și-a lipit pe piept litera pro-război în fața unui ucrainean, la Cupa Mondială de aparate de la Doha

  • Un gimnast rus este anchetat pentru că a purtat pe piept simbolul „Z”, devenit simbol al Armatei rusești și al ideii pro-război din Rusia, atunci când a urcat pe un podium alături de un coleg ucrainean.
  • Federația Internațională de Gimnastică a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva gimnastului rus pentru „comportamentul său șocant” la Cupa Mondială de apare de la Qatar.
  • Începând de luni, sportivii, oficialii și judecătorii ruși și belaruși nu vor avea voie să participe la competițiile FIG sau la concursurile sancționate de FIG.

Un gimnast rus este anchetat după ce a purtat un simbol național pentru război pe tricou, în timp ce se afla pe podiumul din Qatar, sâmbătă, alături de un rival ucrainean, scrie BBC.

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva gimnastului rus Ivan Kuliak pentru „comportamentul său șocant” la Cupa Mondială pe aparate de la Doha.

Federația Internațională de Gimnastică confirmă că va cere Fundației de Etică a Gimnasticii să deschidă o procedură disciplinară împotriva gimnastului artistic masculin Ivan Kuliak (RUS) în urma comportamentului șocant al acestuia la Cupa Mondială de aparate de la Doha, Qatar”, se arată într-un comunicat al FIG.

După ce a obținut bronzul în finala de la paralele, Kuliak și-a lipit o literă „Z” pe piept și a urcat pe podium alături de câștigătorul medaliei de aur, ucraineanul Illia Kovtun.

Litera Z a devenit simbolică odată cu invazia Rusiei în Ucraina și a fost văzută vopsită pe partea laterală a tancurilor și a vehiculelor militare, precum și purtată de politicienii pro-război din Rusia.

FIG a adoptat măsuri suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului la 4 martie. Începând de luni, sportivii, oficialii și judecătorii ruși și belaruși nu vor avea voie să participe la competițiile FIG sau la concursurile sancționate de FIG.

The post Gimnast rus, anchetat după ce și-a lipit pe piept litera pro-război în fața unui ucrainean, la Cupa Mondială de aparate de la Doha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code