NEWSNET

Flux-stiri

Teorie controversată în SUA. Cine apasă butonul „mute”, care-i întrerupe discursurile lui Joe Biden?

Joe BidenJoe Biden

  • Senatorul republican Jim Risch l-a întrebat pe secretatul de stat Antony Blinken cine apasă butonul care închide microfonul lui Joe Biden.
  • Potrivit CNN, faptul că ar exista o persoană misterioasă care apasă un buton pentru a-l reduce la tăcere pe președintele SUA este o teorie a conspirației.

O teorie controversată circulă în SUA. Secretatul de stat Antony Blinken a fost întrebat de un senator republican cine apasă butonul „mute“ pentru a-i întrerupe discursurile lui Joe Biden.

Pare o glumă, dar Risch nu glumea, scrie CNN.

Cineva la Casa Albă are autoritatea să apese butonul şi să taie discursul preşedintelui şi sunetul. Cine este această persoană?“, l-a întrebat senatorul republican Jim Risch pe Blinken. Întâmplarea a avut loc într-un comitet senatorial.

Blinken îi răspunde că Biden „vorbește foarte clar“, fără să fie întrerupt.

Dar Risch nu se lasă ușor: „Vreți să spuneți că nu există nimeni în Casa Albă care să-l poată întrerupe, pentru că ieri s-a întâmplat și s-a întâmplat de mai multe ori înainte de asta“, îi spune el lui Blinken. „S-a zvonit mult că cineva are capacitatea de a apăsa butonul și de a-i întrerupe sunetul și de a-l opri din vorbire. Cine este acea persoană?“, continuă el.

Blinken, vizibil deranjat, îi răspunde: „Nu există o astfel de persoană“.

Dar senatorul republican continuă. „Nu știți că acest lucru se întâmplă de fapt?“, îl întreabă din nou pe Blinken. „S-a spus de mai multe ori și nu este prima dată când se întâmplă. Spuneți acestui comitet că nu există nimeni în Casa Albă care să apese butonul și să-l întrerupă la jumătatea propoziției?“, insistă el.

Cum a apărut această teorie

Ideea de buton dat pe „mute” pare să fi apărut în urma unui tweet de pe contul Republican National Committee, care arată cum Biden începe să vorbească la un eveniment și apoi se întrerupe transmisiunea de la Casa Albă. Iată tweet-ul:

Jim Risch crede că preşedintele nu este în toate mințile, iar Casa Albă știe acest lucru şi îi întrerupe discursurile live pentru ca acesta să nu se facă de râs, scrie sursa citată.

Realitatea ar fi cu totul alta, potrivit CNN: Evenimentul în cauză a fost o întâlnire care s-a desfăşurat în oraşul Boise, Idaho, cu oficiali de stat şi federali, despre criza declanşată de incendiile din vestul SUA. Întâlnirea a fost trecută în programul zilnic al preşedintelui, iar presa era anunţată că are acces în încăpere pentru a lua câteva imagini, iar apoi trebuie să părăsească sala, o procedură obişnuită.

The post Teorie controversată în SUA. Cine apasă butonul „mute”, care-i întrerupe discursurile lui Joe Biden? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code