Flux-stiri

Meta este de acord să plătească 725 de milioane de dolari pentru a soluționa procesul Cambridge Analytica

  • Meta a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.
  • Înțelegerea, care este supusă aprobării unui judecător federal, a fost dezvăluită joi seara târziu într-un document depus la tribunal. Acesta acoperă până la 280 de milioane de utilizatori Meta.
  • Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.

Compania-mamă a Facebook, Meta, a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.

Înţelegerea este cea mai mare recuperare obţinută vreodată într-o acţiune colectivă privind confidenţialitatea datelor şi cea mai mare sumă plătită vreodată de Facebook pentru a rezolva o acţiune colectivă privată” , potrivit documentului.

Potrivit estimărilor reclamanţilor, dimensiunea clasei” , numărul total de persoane afectate, este ,,în intervalul 250-280 de milioane” de persoane, scrie POLITICO.

Declaraţia mai trebuie să fie aprobată de tribunalul din San Francisco la care a fost depusă, o audiere fiind programată pentru luna martie a anului viitor.

Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.

Printre acestea s-a numărat celebra firmă britanică de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a fost legată de campania prezidenţială de succes a lui Donald Trump din 2016.

The post Meta este de acord să plătească 725 de milioane de dolari pentru a soluționa procesul Cambridge Analytica appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 45 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code