Flux-stiri

Tabloidul britanic The Sun cere scuze pentru rubrica „misogină” a lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle

  • Fostul prezentator de la Top Gear s-a confruntat cu numeroase critici în urma unui articol despre „ura” sa față de ducesa de Sussex.
  • În articol, Clarkson a scris că a visat la ziua în care ducesa va fi obligată să defileze goală prin Marea Britanie, în timp ce o mulțime va scanda ,,rușine” și va arunca cu ,,excremente” în ea.
  • Ulterior, The Sun a retras articolul de pe site-ul său, susținând că Jeremy Clarkson le-a cerut acest lucru.

Ziarul The Sun a declarat că regretă publicarea unui articol al lui Jeremy Clarkson despre ducesa de Sussex și că îi pare sincer rău„, scrie presa internațională.

Într-o declarație, ziarul a transmis: Opiniile editorialiștilor sunt ale lor, dar, în calitate de editor, ne dăm seama că libertatea de exprimare implică responsabilitate. Noi, cei de la The Sun, regretăm publicarea acestui articol și ne pare sincer rău” .

Scuzele vin după ce articolul, în care Clarkson a spus că o urăște” pe Meghan, a devenit cel mai reclamat articol de către Organizația independentă pentru standarde de presă (Ipso).

Ipso a declarat că articolul, care a fost eliminat luni de pe site-ul The Sun la cererea lui Clarkson, a primit peste 17.500 de plângeri până marți la ora 9.00 – ajungând la 20.800 până la ora 17.00.

În articol, Clarkson a scris că a visat la ziua în care ducesa va fi obligată să defileze goală prin Marea Britanie, în timp ce o mulțime va scanda ,,rușine” și va arunca cu ,,excremente” în ea.

Ulterior, The Sun a retras articolul de pe site-ul său, susținând că Clarkson le-a cerut acest lucru.

Acum, la o săptămână de la izbucnirea scandalului, ziarul a emis o declarație de scuze.

Aceasta sună astfel: În ediția de sâmbăta trecută a ziarului Sun, Jeremy Clarkson a scris un articol de comentarii despre Ducesa de Sussex. Acesta a provocat un răspuns puternic și a dus la un număr mare de plângeri la IPSO, autoritatea independentă de reglementare a presei.

La începutul acestei săptămâni, Jeremy a spus că a făcut o «referire stângace la o scenă din Game of Thrones», care «a căzut prost la foarte mulți oameni» și că este «îngrozit că a provocat atât de multă durere». El a mai spus că va fi mai atent pe viitor.

Opiniile cronicarilor sunt ale lor, dar, în calitate de editor, ne dăm seama că, odată cu libera exprimare, vine și responsabilitatea. Noi, cei de la The Sun, regretăm publicarea acestui articol și ne pare sincer rău. Articolul a fost eliminat de pe site-ul și din arhivele noastre” , conchide publicația..

The post Tabloidul britanic The Sun cere scuze pentru rubrica „misogină” a lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code