Flux-stiri

LIVE UPDATE. 361 zile de invazie. SUA își avertizează aliații la conferința de la Munchen în ceea ce privește sprijinul Chinei pentru Rusia

  • Statele Unite încep să observe tendințe îngrijorătoare” în ceea ce privește sprijinul Chinei pentru armata rusă.
  • Vicepreședintele Kamala Harris a făcut, de asemenea, aluzie la sprijinul Chinei pentru Rusia în timpul discursului său de la Munchen.
  • Mulți lideri ai Uniunii Europene prezenți la Munchen împărtășesc reținerea SUA față de intențiile Beijingului.

Statele Unite încep să observe tendințe îngrijorătoare” în ceea ce privește sprijinul Chinei pentru armata rusă, au declarat pentru CNN oficiali americani.

Oficialii au spus că există semne că Beijingul vrea să se strecoare până la linie” de a oferi ajutor militar letal Rusiei fără a fi prins. Ei nu au vrut să descrie în detaliu ce informații au văzut SUA pentru a sugera o schimbare recentă în poziția Chinei, dar au fost suficient de îngrijorați încât au împărtășit informațiile cu aliații și partenerii de la Conferința de Securitate de la Munchen în ultimele zile, au spus oficialii.

Secretarul de stat Antony Blinken va ridica această problemă dacă se va întâlni cu omologul său chinez Wang Yi sâmbătă, în marja conferinței, au declarat oficialii, deși o astfel de întâlnire nu este încă confirmată. Vicepreședintele Kamala Harris a făcut, de asemenea, aluzie la sprijinul Chinei pentru Rusia în timpul discursului său de la Munchen.

Suntem, de asemenea, îngrijorați de faptul că Beijingul și-a aprofundat relația cu Moscova de la începutul războiului”, a declarat Harris sâmbătă. Privind în viitor, orice măsuri luate de China pentru a oferi sprijin letal Rusiei nu ar face decât să recompenseze agresiunea, să continue crimele și să submineze și mai mult o ordine bazată pe reguli”.

Oficialii au declarat că SUA văd cum China încearcă să se prezinte public ca un susținător al păcii și să mențină relațiile cu Europa, în timp ce, în același timp, ajută discret efortul de război al Rusiei și ia în considerare furnizarea de ajutor letal.

Luând cuvântul la conferința de sâmbătă, Yi a declarat că Beijingul este pregătit să prezinte o propunere de pace pentru Ucraina. Mulți lideri ai Uniunii Europene prezenți la Munchen împărtășesc reținerea SUA față de intențiile Beijingului.

The post LIVE UPDATE. 361 zile de invazie. SUA își avertizează aliații la conferința de la Munchen în ceea ce privește sprijinul Chinei pentru Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code