Flux-stiri

De ce ar trebui să oprești serviciul WiFi al telefonului mobil atunci când pleci de acasă

TelefonTelefon

  • Smartphone-urile au făcut ca marea majoritate a populației să petreacă toată ziua conectată.
  • Atunci când un utilizator se află acasă, este normal ca acesta să folosească rețeaua WiFi, iar când iese din casă, folosește datele mobile.
  • Conectarea la un WiFi public este deosebit de periculoasă în special dacă utilizatorul de internet accesează anumite site-uri web.

Smartphone-urile au făcut ca marea majoritate a populației să petreacă toată ziua conectată. Chiar dacă aveți telefonul mobil în buzunar, primiți în permanență notificări de la YouTube, Instagram, WhatsApp, Twitter și nenumărate alte aplicații, fie prin intermediul semnalului de date, fie prin semnal WiFi.

Atunci când un utilizator se află acasă, este normal ca acesta să folosească rețeaua WiFi, iar când iese din casă, folosește datele mobile. Cu toate acestea, cum pe străzi nu există WiFi, aceștia nu obișnuiesc să dezactiveze căutarea semnalului și mulți experți în securitate cibernetică spun că rețelele publice trebuie folosite cu grijă.

De fapt, Institutul Național de Securitate Cibernetică (INCIBE) recomandă ca dacă puteți evita acest lucru, nu vă conectați la rețele wireless deschise”. Motivele invocate sunt că atât administratorul, cât și oricare dintre utilizatorii conectați pot folosi tehnici pentru a ne fura informații”.

Conectarea la un WiFi public este deosebit de periculoasă în special dacă utilizatorul de internet accesează anumite site-uri web. În mod normal, site-urile oficiale sunt, de obicei, bine protejate, dar unii profesioniști în domeniul securității informatice recomandă prudență atunci când vă conectați la rețelele sociale sau la conturile bancare, unde trebuie să introduceți datele de identificare, deoarece acestea pot fi monitorizate.

Pe lângă furtul de date pe loc, un infractor cibernetic poate profita de conexiunea victimei la o rețea publică pentru a infecta telefonul mobil cu programe malware. În acest fel, ar putea accesa informațiile chiar și atunci când utilizatorul nu mai este conectat la acel semnal. Din acest motiv, INCIBE recomandă să vă mențineți întotdeauna telefonul la zi cu cele mai recente actualizări de securitate pentru sistemul de operare și pentru aplicațiile pe care le aveți instalate”.

The post De ce ar trebui să oprești serviciul WiFi al telefonului mobil atunci când pleci de acasă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code