Flux-stiri

Cea mai mare rată de sinucideri în rândul copiilor. 415 elevi și-au luat viața în timpul pandemiei

  • 415 elevi de școală primară și gimnaziu și-au luat viața în timpul pandemiei: cel mai mare număr de sinucideri din ultimele patru decenii.
  • Numărul sinuciderilor în rândul copiilor a crescut cu 100 de cazuri față de anul trecut, cel mai mare de când au început înregistrările în 1974.
  • Motivele familiale au fost prezente în 21,3%, „neînțelegerile familiale” în 12,3% și „mustrările părinților” în 9%.

Sinuciderile de minori în Japonia au atins cel mai ridicat nivel din istoria țării din ultimele patru decenii, relatează televiziunea națională japoneză (NHK), citând Ministerul Educației, care a estimat la 415 numărul copiilor din școlile primare și gimnaziale care și-au luat viața în timpul închiderii școlilor din cauza pandemiei Covid-19.

De asemenea, ministerul a precizat că schimbările din școli și din locuințe cauzate de pandemie au avut un impact major asupra comportamentului copiilor.

Numărul sinuciderilor în rândul copiilor a crescut cu 100 de cazuri față de anul trecut, cel mai mare de când au început înregistrările în 1974, potrivit ziarului național japonez Asahi. Datele istorice arată că sinuciderile studenților au crescut constant din 2005, când au fost înregistrate puțin peste 100 de sinucideri.
Studiul MEXT (Ministerul Educației) realizat în 2018 a încercat să facă lumină asupra motivelor care îi determină pe tineri să își ia viața: 58,4% dintre sinuciderile în rândul minorilor au fost din motive „necunoscute”.

Motivele familiale au fost prezente în 21,3%, „neînțelegerile familiale” în 12,3% și „mustrările părinților” în 9%.

Educația a reprezentat, de asemenea, 13,2% din sinuciderile studenților, din cauza „eșecului academic” și a „problemelor cu profesorii”.

O problemă generală

Totuși, această problemă nu afectează doar minorii. Japonia a înregistrat peste 20.000 de sinucideri în rândul populației generale numai în 2018. În cultura țării, este un mod de a evita rușinea sau dezonoarea.

În ciuda numărului mare de sinucideri, Japonia a înregistrat o scădere consecutivă a numărului de sinucideri începând cu 2009. Concret, 2003 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe sinucideri, cu 32.109 cazuri la nivel național, deși în 2020, odată cu pandemia Covid-19, acestea au crescut din nou, cu 20.919 cazuri, ajungând la nivelul anului 1990.

The post Cea mai mare rată de sinucideri în rândul copiilor. 415 elevi și-au luat viața în timpul pandemiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code