Flux-stiri

Bill Gates a explicat de ce nu investește în criptomonede

Bill GatesBill Gates

  • Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, nu este un fan al criptomonedelor.
  • „Dacă ai mai puțini bani decât Elon, probabil că ar trebui să ai grijă” , a spus el.
  • Gates și-a exprimat anterior un oarecare scepticism cu privire la Bitcoin. Într-un interviu acordat în luna februarie agenției Bloomberg

Gates, în prezent a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 125 de miliarde de dolari, a declarat, în timpul unui schimb de replici Ask Me Anything pe Reddit, că nu deține nicio monedă digitală, relatează Forbes.

„Îmi place să investesc în lucruri care au un randament valoros. Valoarea companiilor se bazează pe modul în care acestea realizează produse grozave. Valoarea criptomonedelor este doar ceea ce o altă persoană decide că altcineva va plăti pentru ele, așa că nu adaugă la societate ca alte investiții”, a spus el.

Gates și-a exprimat anterior un oarecare scepticism cu privire la Bitcoin. Într-un interviu acordat în luna februarie agenției Bloomberg, miliardarul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la oamenii obișnuiți care se lasă atrași de frenezia Bitcoin.

Probabil că are dreptate. Piața criptografică se află în cădere liberă după prăbușirea stablecoin TerraUSD săptămâna trecută, antrenând cu ea și alte monede digitale. Bitcoin a scăzut cu 27% în această lună, în timp ce Ethereum a regresat cu 36%.

„Dacă ai mai puțini bani decât Elon, probabil că ar trebui să ai grijă” , a spus el.

Gates a abordat o gamă largă de subiecte în timpul AMA. El a negat din nou teoria aberantă a conspirației conform căreia vrea să urmărească oamenii prin implantarea de microcipuri în capul lor prin intermediul vaccinurilor.

„De ce aș vrea să știu unde sunt oamenii? Ce aș face cu aceste informații?”, a spus el.

Referitor la întrebarea dacă miliardarii ar trebui să plătească mai multe taxe, Gates, care a declarat anterior că ar plăti mai multe impozite, a avertizat că o creștere prea mare ar putea duce la creșterea numărului de evazioniști fiscali.

„Obținerea unor rate marginale de peste 60% duce adesea la o mulțime de evaziune complexă dacă sistemul tău permite acest lucru. Este ciudat să ai rata câștigului de capital sub rata venitului obișnuit. Un impozit pe succesiune ar putea depăși oarecum 60% – este uimitor cât de puține țări au astfel de impozite”, a spus el.

Având în vedere că sesiunea de întrebări și răspunsuri a avut loc pe Reddit, nu este surprinzător că cineva a întrebat despre GameStop, acțiunea preferată a rețelei de socializare în rândul investitorilor de retail. „Niciodată nu am fost lung sau scurt la GameStop”, a spus Gates. El nu a răspuns la întrebările despre poziția sa scurtă pe Tesla, care, se pare, l-a înfuriat suficient de tare pe Elon Musk, directorul general al Tesla, încât acesta a renunțat la un potențial parteneriat filantropic cu el.

Abordând criticile publice ale lui Musk, Gates a declarat la începutul acestei luni că vânzarea în lipsă a Tesla „nu are nimic de-a face cu schimbările climatice” , subliniind că există o diferență între a paria împotriva unui singur producător de mașini electrice și a paria împotriva vehiculelor electrice în general.

The post Bill Gates a explicat de ce nu investește în criptomonede appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code