Flux-stiri

Adriana Pistol: „Este posibil ca Omicron să depășească 25.000 de cazuri pe zi”

  • Adriana Pistol susține că una dintre vulnerabilități este faptul că aproximativ 60% din populația cu risc crescut din România nu este vaccinată.
  • Ea a enumerat și „întârzierea adoptării certificatului COVID”, ca o măsură de limitare a răspândirii bolii.
  • Adriana Pistol: „Este posibil ca până la jumătatea lunii ianuarie, Omicron să depășească 25.000 de cazuri pe zi”

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, crede că lipsa certificatului COVID și procentul mic al persoanelor vaccinate, sunt doar două dintre vulnerabilitățile României în fața valului 5 al pandemiei

Ea susține că una dintre vulnerabilități este faptul că aproximativ 60% din populația cu risc crescut din România nu este vaccinată și că numai 25% dintre persoanele care au fost deja vaccinate cu schemă completă au efectuat și doza booster.

Ea spune că deși a fost introdus Formularul de localizare a pasagerului (PLF), acesta nu este completat „într-o proporție foarte mare” de cei care vin în țară, ceea ce face dificilă anecheta epidemiologică. Adriana Pistol a adăugat pe lista vulnerabilităților faptul că foarte multe persoane nu respectă măsurile de carantină.

Adriana Pistol, alături de Alexandru Rafila, în timpul conferinței de presă. Sursă foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Ea a menționat și adoptarea certificatului COVID, ca o măsură de limitare a răspândirii bolii. În timpul aceleiași conferințe de presă, Alexandru Rafila a declarat că trebuie găsită o soluție pentru revitalizarea campaniei de vaccinare.

„În concluzie, avem o populație receptivă numeroasă, adică populația care se poate îmbolnăvi oricând, avem un risc foarte mare de răspândire a tulpinii Omicron, care are o rată de transmisibilitate mult mai crescută. Este posibil ca până la jumătatea lunii ianuarie, Omicron să depășească 25.000 de cazuri pe zi. Undeva la sfârșitul lunii ianuarie este posibil să devină comunitară”, a adăugat Pistol.

The post Adriana Pistol: „Este posibil ca Omicron să depășească 25.000 de cazuri pe zi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code