Flux-stiri

Aeroportul din Brașov este aproape finalizat. Proiectul a costat 120 de milioane de euro

aeroport-brasovaeroport-brasov

  • Aeroportul din Brașov va fi gata în luna noiembrie a acestui an.
  • Proiectul a costat 120 de milioane de euro.
  • Banii au venit din partea Consiliului Județean Brașov, dar și din partea statului.

Aeroportul din Brașov este aproape de finalizare, terminalul urmând să fie gata în luna noiembria a anului în curs. Acesta este construit de către români, iar 8 companii mari și-au exprimat dorința de a zbura din Brașov. După ce întregul proiect va fi finalizat, Brașov va deveni al 17-lea oraș din România care va avea aeroport.

TAROM, Blue Air și Wizz sunt doar trei dintre companiile care vor să semneze contractul cu aeroportul din Brașov. Acestea sunt de părere că numărul pasagerilor va trece de 300.000 și, pentru ca acest lucru să fie posibil, s-au investit peste 120 de milioane de euro. Suma a fost asigurată de către Consiliul Județean Brașov, dar și de către stat.

Terminalul aeroportului din Brașov va fi al treilea ca lungime din țară. Pe primul loc se află cel din Otopeni, iar locul al doilea este ocupat de către terminalul din Cluj-Napoca. Mai mult decât atât, terminalul dă voie unui număr de peste 1,2 milioane de pasageri să îl tranziteze.

Pista va permitea decolarea și aterizarea oricăror tipuri de avioane, dar excepție va face A380, cel mai mare avion cormercial din lume.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, directorul Dirceției de Implementare a aeroportului.

Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a continuat Alexandru Anghel.

The post Aeroportul din Brașov este aproape finalizat. Proiectul a costat 120 de milioane de euro appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code