Flux-stiri

Starea de alertă se prelungește. Cum putem intra în mall-uri

  • Din cauza numărului mare de infectări, s-a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.
  • Intrarea liberă în mall va fi permisă persoanelor care vor merge în magazinele alimentare, printr-un culoar special amenajat.

Joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre în ceea ce privește restricțiile de dcombatere a pandemiei. Hotărârea CNSU trebuie aprobată în ședință de Guvern pentru ca reglementările să intre în vigoare.

În centrele comerciale, cei care nu prezintă rezultatul negativ al unui test sau certificatul de vaccinare pot accesa magazinele alimentare. Regula se aplică pentru centrele comerciale care vor fi prevăzute cu culoare speciale. De asemenea, starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile, printr-o hotărâre a CNSU.

„37. Se propune ca, prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare, situați în centrele și parcurile comerciale, să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în decizia CNSU.

Pentru cine este permis accesul în mall-uri și în parcurile comerciale

  • Persoanele vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 72 de ore.
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 48 de ore.
  • Persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

Anexa Hotărârii CNSU

The post Starea de alertă se prelungește. Cum putem intra în mall-uri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code