Flux-stiri

Afganii au vrut să intre în România, ascunși în covoare

  • Câțiva afgani au încercat să intre în România, ascunzându-se în covoare.
  • Aceștia s-au ascuns în compartimentul pentru marfă al unui autocamion.
  • Afganii au fost preluați de autoritățile de frontieră.

Afganii au vrut să intre în România, ascunzându-se în covoare. Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, patru cetăţeni afgani care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în compartimentul pentru marfă al unui autocamion.

Afganii au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor. Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. La volanul camionului se afla un cetăţean turc, în vârstă de 56 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, covoare pe ruta Turcia – Germania.

În interior, însă, printre covoare, au fost descoperiţi patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 de ani. Ei au declarat că s-au urcat în autocamion când se aflau pe teritoriul Turciei, plătind fiecare suma de 3.000 euro unui conaţional. Acesta, din urmă, i-a ajutat să se urce în autocamion, tinerii având intenţia de a ajunge în Germania.

Copiii și adulții ucraineni, refugiați la Galați, învață limba română

Zeci de refugiați din Ucraina învață limba română la cea mai mare bibliotecă din orașul Galați. În plus, copiii care fac cursuri online cu profesorii din Ucraina sunt primiți la biblioteca gălățeană pentru a utiliza computerele și imprimantele.

Aproximativ 30 de persoane, copii și adulți, participă la cursurile gratuite de la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” din Galați. Ei învață cuvintele de bază astfel încât să se poată descurca în România. Cursurile sunt susținute de o profesoară care vorbește și limba ucraineană.

Biblioteca (sediul central și filiale) pune gratuit la dispoziția acestor persoane, aflate într-un moment trist și nefericit din viața lor, spații în care pot face diferite activități educative, calculatoare pe care le pot folosi pentru școala online și nu numai, xerox și imprimare gratuită, vizionare de filme și desene animate 3D, dar și consultarea, la Sala de Lectură, a unor dicționare și cărți scrise în limba ucraineană, din colecțiile Bibliotecii”, au anunțat reprezentanții Bibliotecii V.A.Urechia.

The post Afganii au vrut să intre în România, ascunși în covoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code