Flux-stiri

Mercenari, angajați de Rusia pentru a lupta în Ucraina

  • Rusia ar fi angajat mai mulți mercenari pentru a se alătura războiului din Ucraina.
  • Un sfert dintre mercenari urmează să ajungă în Belarus, țara care s-a alăturat invaziei Rusiei.
  • Luptătorilor li s-au promis 1.500 de dolari pe lună, iar 800 de mercenari urmează să fie angajați în scurt timp.

Mai mulți mercenari ar fi fost angajați de către Rusia pentru ca aceștia să ia parte la răzoiul început împotriva Ucrainei. Un sfert dintre aceștia urmează să ajungă în Belarus în doar câteva zile.

Hezbollah ar fi fost de acord să trimită 800 de luptători în Ucraina, pentru a lua parte la ostilităţile alături de Federaţia Rusă, a relatat ziarul rus de opoziţie Novaya Gazeta, conform Mediafax.

Luptătorilor li s-au promis 1.500 de dolari pe lună. Potrivit unor surse, reprezentanţii companiei militare private ruse Wagner s-au întâlnit deja cu militanţii Hezbollah. S-a ajuns la un acord pentru angajarea a 800 de mercenari, iar 200 dintre aceştia vor fi trimişi în Belarus până la sfârşitul lunii.

Mass-media: Soldaţii ruşi urmează să fie informaţi despre sfârşitul războiului din Ucraina

În ciuda informaţiilor despre problemele cu care se confruntă armata Moscovei în Ucraina, soldații ruşi vor fi informaţi de către superiorii lor că războiul ar trebui să se încheie până pe data de 9 mai, conform Mediafax.

Informaţia a fost prezentată de Sky News, adăugând că forţele armate ucrainene consideră că, „în rândul forţelor armate ale Federaţiei Ruse, se desfăşoară o activitate constantă de propagandă” care se referă tocmai la data la care în Rusia, în fiecare an, sărbătoreşte o paradă militară.

Pe 9 mai se sărbătoreşte Ziua Victoriei. Este marcată Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a celui de-al Doilea Război Mondial.

The post Mercenari, angajați de Rusia pentru a lupta în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code