Flux-stiri

Medic: Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar vina adulţilor

Elevii din întreaga lume au pierdut aproape un sfert dintr-un an școlar, din cauza pandemiei. Cum arată cifrele pe țăriElevii din întreaga lume au pierdut aproape un sfert dintr-un an școlar, din cauza pandemiei. Cum arată cifrele pe țări

Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar vina adulţilor, afirmă pediatrul Mihai Craiu, care dă exemplu un studiu din SUA despre transmiterea COVID în şcoli.

La studiu au participat mult peste un milion de şcolari, iar purtarea măştii la şcoală a fost obligatorie.

Studiul a fost făcut în primăvara / vara acestui an, înainte de valul 4, şi s-a observat o infecţie secundară (infectarea petrecută în şcoală) la 20 infecţii primare (infectarea petrecută în comunitate).

„Aproape jumătate din infecţiile secundare au apărut la sport. Dintre acestea, trei sferturi au fost generate de sporturi efectuate în sală. Concluzie – şcoala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunităţii în care trăiesc aceşti elevi, dacă se poartă corect masca. … Chiar şi la acel moment când nu erau mulţi vaccinaţi în SUA. Şcolile trebuie să rămână deschise, respectând normele de prevenţie (masca şi igiena mâinilor) precum şi testarea periodică. Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar noastră a adulţilor”, este mesajul pediatrului.

Potrivit acestuia, este nevoie de strategii pentru măsuri ferme de implementare a regulilor ce funcţionează: masca funcţionează, testarea funcţionează, vaccinul previne boala severă: „deci avem mijloace să ţinem şcolile deschise”.

The post Medic: Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar vina adulţilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code