Flux-stiri

Airbnb va permite angajaților să lucreze de oriunde, fără să le scadă salariul

AirbnbAirbnb

  • Un purtător de cuvânt al Airbnb a confirmat că noua structură de salarizare a companiei în funcție de țară nu va reduce salariile și ar putea să le crească.
  • Airbnb se așteaptă și ca productivitatea să crească în aceste condiții.
  • Cheskey, cofondatorul Airbnb, a spus că startup-urile cu viziune de viitor au demonstrat că munca la distanță și programele de lucru flexibile sunt posibile.

Airbnb a declarat joi că va permite angajaților săi să lucreze de oriunde, iar remunerația va rămâne neschimbată sau va crește în cadrul țărilor. La alte firme de tehnologie, precum Facebook, Microsoft și Twitter, printre altele, salariile au fost reduse pentru angajații care aleg să lucreze de la distanță.

Cofondatorul și directorul general al Airbnb, Brian Chesky, a prezentat noua politică corporativă într-un e-mail adresat angajaților pe care compania l-a publicat pe site-ul său. Cheskey a descris regimul de lucru ca fiind un efort de a atrage și de a păstra angajații.

„Vrem să angajăm și să păstrăm cei mai buni oameni din lume (ca voi)”, a spus Cheskey în mesajul adresat personalului Airbnb.

„Dacă ne-am limita bazinul de talente la o rază în jurul birourilor noastre, am fi într-un dezavantaj semnificativ. Cei mai buni oameni trăiesc peste tot, nu sunt concentrați într-o singură zonă, iar prin recrutarea dintr-un set divers de comunități, vom deveni o companie mai diversă.”

Din iunie, Airbnb va avea niveluri de salarizare unice pe țări atât pentru salariu, cât și pentru premiile în acțiuni, a declarat Cheskey. Cei al căror salariu a fost setat la un nivel de salarizare mai mic în funcție de locație vor vedea o creștere a salariului.

Mai mult, din septembrie, angajații vor putea să locuiască și să lucreze în peste 170 de țări timp de până la 90 de zile pe an în fiecare locație. Cheskey a declarat că angajații vor trebui să se descurce singuri pentru a obține autorizația de muncă, deși Airbnb intenționează să facă lobby pe lângă guverne pentru a oferi vize de muncă la distanță, disponibile în prezent în peste 20 de țări.

„Cele mai multe companii nu fac acest lucru din cauza complexităților cu impozitele, salarizarea și disponibilitatea fusului orar, dar sper să putem deschide o soluție pentru ca și alte companii să poată oferi această flexibilitate”, a spus el.

Airbnb va continua să susțină munca de birou și va cere angajaților din anumite roluri să lucreze dintr-un birou sau dintr-o anumită locație datorită naturii rolurilor lor – serverele companiei se simt singure, în caz contrar.

The post Airbnb va permite angajaților să lucreze de oriunde, fără să le scadă salariul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code