Flux-stiri

Peste 200 de copii au devenit victimele invaziei ruseşti

  • Oficialii din Ucraina au anunţat numărul oficial de copii care au decedat, prinşi în vâltoarea evenimentelor de pe front.
  • Numărul deceselor copiilor în Ucraina de la începutul invaziei ruse rămâne stabil, în timp ce cei răniţi sunt în creştere, reiese din ultimele date publicate de Procuratura Generală din Kiev.
  • „În dimineaţa zilei de 20 aprilie, numărul oficial al copiilor morţi nu s-a schimbat: 205. Numărul răniţilor a crescut la 373 (n.r.- era 367, ieri)”, transmite Parchetul pe Telegram.

Oficialii din Ucraina au anunţat numărul oficial de copii care au decedat, prinşi în vâltoarea evenimentelor de pe front.

Numărul deceselor copiilor în Ucraina de la începutul invaziei ruse rămâne stabil, în timp ce cei răniţi sunt în creştere, reiese din ultimele date publicate de Procuratura Generală din Kiev.

„În dimineaţa zilei de 20 aprilie, numărul oficial al copiilor morţi nu s-a schimbat: 205. Numărul răniţilor a crescut la 373 (n.r.- era 367, ieri)”, transmite Parchetul pe Telegram.

Între timp Rusia dă un nou ultimatum

Rusia a dat miercuri un nou ultimatum luptătorilor ucraineni care încă rezistă în Mariupol pentru a se preda, după ce a declanşat noua sa ofensivă din est, în timp ce guvernele occidentale au promis mai mult ajutor militar Kievului, scrie Reuters.

Mii de soldaţi ruşi susţinuţi de artilerie şi baraje de rachete avansau în ceea ce oficialii ucraineni au numit Bătălia din Donbas.

Invazia, care durează de aproape opt săptămâni, nu a reuşit să ducă la capturarea a niciunuia dintre cele mai mari oraşe din Ucraina, forţând Moscova să se reorienteze spre regiunile separatiste.

Cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 încoace a dus la fuga a aproape 5 milioane de oameni în străinătate şi a redus oraşele la ruine.

Rusia lovea uzina siderurgică Azovstal, principala fortăreaţă rămasă în Mariupol, cu bombe de tip „bunker-buster”, a declarat marţi seara târziu un consilier prezidenţial ucrainean. Reuters nu a putut verifica detaliile.

Lumea priveşte uciderea copiilor online şi rămâne tăcută”, a scris consilierul Mykhailo Podolyak pe Twitter.

The post Peste 200 de copii au devenit victimele invaziei ruseşti appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code