Flux-stiri

Americanii le-au promis ucrainenilor drone sinucigașe. Rușii sunt aproape de cel mai mare coșmar al lor

DRONE SINUCIGAȘEDRONE SINUCIGAȘE

  • SUA trimit în războiul din Ucraina drone sinucigașe.
  • Biden dă Ucrainei rachete antiaeriene cu care rușii au fost învinși în Afganistan.
  • Biden a anunțat că mai trimite arme de 800 mil $ Ucrainei.

Biden îi dă emoții lui Putin. Americanii vor trimite Ucrainei încă o tranșă de armament performant, în valoare de 800 de milioane de dolari. Ajutorul militar împotriva Rusiei ajunge astfel la aproape două miliarde de dolari în nici două săptămâni.

Americanii au aruncat până acum în lupta cu Putin 13 mii de rachete aeriene și anti-tanc, peste 60 de milioane de cartușe. Printre ajutoare sunt și 100 de drone sinucigașe Switchblades. Folosite de forțele speciale americane, sunt niște arme de temut, rapide și greu de detectat.

Cel mai mic model Switchblade are puțin peste un kilogram. Încape într-un rucsac și zboară direct spre ținta aleasă, de care se izbește pentru a-și detona racheta. Modelul folosit împotriva blindatelor este mult mai mare: are 20 de kilograme. Ambele folosesc senzori și GPS pentru a distruge țintele.

Sistemele anti-aeriene Stinger sunt altă armă redutabilă pe care americanii o trimit în războiul din Ucraina. Aceste rachete sunt un coșmar pentru ruși. I-au omorât pe capete când au invadat Afganistanul, în anii ’80. Tot americanii le-au trimis atunci ca ajutor afaganilor, care fuseseră invadați de sovietici.

Potrivit departamentului, banii au fost primiți de laboratoarele Ministerului Ucrainean al Apărării din Kiev, Odesa, Lvov și Harkov, pentru un total de 32 de milioane de dolari.

Pentru a ajuta și mai mult, se fac presiuni pentru ca aliații est-europeni să trimită Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pe care SUA nu le au. În fruntea listei se află sistemele de rachete mobile, de fabricație rusească, precum SA-8 și S-300. La fel ca S-300, Ucraina posedă și SA-8.

SA-8 este un sistem de apărare aeriană mobil, cu rază scurtă de acțiune, care se află încă în depozitele României, Bulgariei și Poloniei. S-300, mai mare și cu rază lungă de acțiune, este încă folosit de Bulgaria, Grecia și Slovacia.

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri o asistență suplimentară de 800 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei, încercând astfel să răspundă la apelul pasionat al omologului său ucrainean pentru ajutor și leadership, adresat Congresului mai devreme în cursul zilei.

The post Americanii le-au promis ucrainenilor drone sinucigașe. Rușii sunt aproape de cel mai mare coșmar al lor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code