Flux-stiri

Șeful Republicii Populare Lugansk anunță organizarea unui referendum pentru a decide dacă statul va deveni sau nu parte a Rusiei

  • Leonid Pasechnik a declarat că se așteaptă ca votul să fie favorabil, deoarece oamenii din regiune sunt obosiți de faptul că „au trăit sub bombardamente constante timp de opt ani”.
  • Vladimir Putin a recunoscut independența republicilor populare Donețk și Lugansk în ajunul lansării „operațiunii sale militare speciale” împotriva Ucrainei, luna trecută.
  • Dacă RPL ar organiza un vot privind aderarea la Rusia, ar urma calea urmată de Crimeea în martie 2014, unde a fost organizat un referendum după ce peninsula a fost capturată de forțele lui Putin în decurs de câteva săptămâni

Șeful uneia dintre cele două republici separatiste din estul Ucrainei a declarat că, în curând, va fi organizat un referendum pentru a decide dacă statul său ar trebui să devină parte a Rusiei.

Leonid Pasechnik a declarat că se așteaptă ca votul să fie favorabil, deoarece oamenii din regiune sunt obosiți de faptul că „au trăit sub bombardamente constante timp de opt ani”.

În cadrul referendumului, oamenii din așa-numita Republică Populară Lugansk (RPL) „își vor exercita dreptul constituțional absolut și își vor exprima opinia cu privire la aderarea la Federația Rusă”, a declarat el jurnaliștilor, potrivit CNN.

RPL, împreună cu Republica Populară Donețk, vecină, au apărut ca entități separatiste de facto în 2014, în timp ce Moscova a alimentat tulburările din Ucraina după răsturnarea președintelui Viktor Ianukovici. Vladimir Putin le-a recunoscut independența în ajunul lansării „operațiunii sale militare speciale” împotriva Ucrainei, luna trecută.

Dacă RPL ar organiza un vot privind aderarea la Rusia, ar urma calea urmată de Crimeea în martie 2014, unde a fost organizat un referendum după ce peninsula a fost capturată de forțele lui Putin în decurs de câteva săptămâni. Într-un vot considerat pe scară largă de către comunitatea internațională ca fiind ilegitim, 97% au votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit rezultatelor oficiale.

The post Șeful Republicii Populare Lugansk anunță organizarea unui referendum pentru a decide dacă statul va deveni sau nu parte a Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code