Flux-stiri

Ucraina va evacua miercuri femeile, copiii și bătrânii din Mariupol, în urma unui acord cu Rusia de stabilire a unui coridor umanitar

  • Ucraina a ajuns miercuri la un acord preliminar cu Rusia privind stabilirea unui coridor umanitar pentru evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor din orașul asediat Mariupol.
  • Autoritățile locale spun că mii de oameni au fost uciși în asediul de la Mariupol și că orașul-port de la Marea Azov a fost aproape distrus.
  • Moscova a dat, miercuri, un nou ultimatum apărătorilor ucraineni din Mariupol, pentru a se preda.

Ucraina a ajuns miercuri la un acord preliminar cu Rusia privind stabilirea unui coridor umanitar pentru evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor din orașul asediat Mariupol, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, informează Reuters.

Am reușit să ajungem la un acord prealabil privind un coridor umanitar pentru femei, copii și persoane în vârstă. Având în vedere situația umanitară catastrofală din Mariupol, acesta este locul în care ne vom concentra eforturile astăzi”, a scris ea pe Facebook.

Autoritățile locale spun că mii de oameni au fost uciși în asediul de la Mariupol și că orașul-port de la Marea Azov a fost aproape distrus.

Un acord anterior de creare a unui coridor umanitar pentru ca civilii să părăsească Mariupol s-a prăbușit la 5 martie. De atunci, eforturile repetate de a crea un coridor sigur au eșuat, fiecare parte dând vina pe cealaltă.

Vereșciuk a declarat că tentativa de evacuare va începe la ora 14.00.

Având în vedere situația foarte dificilă din punctul de vedere al securității, este posibil să apară schimbări în timpul acțiunii privind coridorul. Așadar, vă rugăm să urmăriți mesajele oficiale relevante”, a spus ea.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei la 24 februarie. Moscova a dat un nou ultimatum luptătorilor ucraineni de la o uzină siderurgică din Mariupol să se predea.

Moscova neagă că ar fi vizat civili în ceea ce numește „operațiune militară specială” în Ucraina, despre care spune că are ca scop demilitarizarea Ucrainei și eliminarea naționaliștilor periculoși. Kievul și Occidentul resping poziția Rusiei ca fiind un pretext nejustificat pentru o invazie.

The post Ucraina va evacua miercuri femeile, copiii și bătrânii din Mariupol, în urma unui acord cu Rusia de stabilire a unui coridor umanitar appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code