Flux-stiri

Al doilea atentat cu bombă în doar două zile la Kabul, în ajunul sărbătorii Eid al-Fitr

  • Explozia unei bombe într-o furgonetă de pasageri la Kabul a ucis sâmbătă cel puțin o persoană.
  • Îngrijorările cresc în Kabul, locul în care au avut deja loc două explozii în doar două zile.
  • O altă explozie, care a avut loc cu o zi înainte, a ucis 50 de persoane.

O explozie cu bombă într-o furgonetă de pasageri din Kabul a ucis sâmbătă cel puțin o persoană, au anunțat autoritățile, în a doua explozie din capitala afgană în două zile, în timp ce preocupările legate de securitate cresc în ajunul sărbătorii musulmane Eid al-Fitr. Statul Islamic a revendicat sâmbătă responsabilitatea pentru atac, potrivit canalului de Telegram al grupării.

„O femeie a fost ucisă și alte trei au fost rănite”, a declarat pentru Reuters Khalid Zadran, un purtător de cuvânt al comandantului din Kabul.

Cu o zi mai devreme, o explozie a ucis peste 50 de credincioși după rugăciunea de vineri la o moschee din Kabul, pe fondul unui val de atacuri în moschei în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului. Un martor al exploziei dubei de pasageri, Ali Maisam, în vârstă de 19 ani, care aștepta în fața unei brutării din apropiere în acel moment, a declarat că a văzut mai multe cadavre.

„Am văzut oameni ieșind din microbuz cu fețele însângerate și arse. Am văzut că au fost scoase patru cadavre și că printre morți se afla și o femeie”, a declarat el. Îngrijorările legate de securitate au crescut în Afganistan, în condițiile în care țara se pregătește să marcheze duminică Eid al-Fitr sub conducerea talibanilor pentru prima dată în mai bine de 20 de ani, după ce grupul a fost înlăturat de la putere în urma invaziei americane din 2001.

Talibanii au preluat puterea în august anul trecut, după ce forțele străine s-au retras din țară, iar de atunci Afganistanul se confruntă cu o creștere a atacurilor din partea Statului Islamic. Autoritățile talibane au anunțat sâmbătă că Eid va fi marcat a doua zi, ceea ce a dus la schimburi de focuri de armă de sărbătoare zgomotoase pe străzile din Kabul, sâmbătă seara târziu.

De asemenea, autoritățile au luat măsuri pentru a liniști temerile populației cu privire la securitatea înainte de Eid. „Îi asigurăm pe compatrioții noștri că vom asigura securitatea în timpul Eid-ului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Abdul Nafee Takor.

The post Al doilea atentat cu bombă în doar două zile la Kabul, în ajunul sărbătorii Eid al-Fitr appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code