Flux-stiri

Alexandru Rafila: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta postul de ministru al Sănătăţii

Alexandru Rafila, deputat şi membru PSD, a declarat că, în cazul în care i se va propune, probabil va accepta postul de ministru al Sănătăţii în noul guvern PNL – PSD care se prefigurează.

Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că acceptă din mai multe motive să fie ministrul Sănătății. Primul este faptul că a avut o atitudine „vocală” în legătură cu prestaţia de până acum a Ministerului Sănătăţii. Un alt motiv este abordarea echilibrată pe care o are în încercarea de a rezolva problemele apărute.

În context, Rafila a spus că printre priorităţile pe care le-ar avea în postura de ministru se numără reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID şi de decese.

El spune că oamenii se prezintă prea târziu la medic şi nu comunică faptul că s-au îmbolnăvit, din cauză că nu înţeleg gravitatea bolii.

Rafila spune că oamenii trebuie să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigaţii şi de tratament, ceea ce ar reduce şi presiunea pe spitale.

Rafila a identificat şi o serie de deficiente, cum ar fi faptul că România a fost în stare de alertă şi în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluţia epidemiei de coronavirus, dar şi acum, când sunt 500 de decese pe zi. Un alt subiect este achiziţia testelor pentru şcoli, care ar fi putut fi cumpărate mai ieftin în vară.

„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE?”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluţia şi limitarea pandemiei.

The post Alexandru Rafila: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta postul de ministru al Sănătăţii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code