Flux-stiri

Amazon poate verifica candidații la locurile de muncă din New York pentru consumul de marijuana, spune un judecător

AmazonAmazon

  • Un judecător federal din Brooklyn a decis că Amazon nu a încălcat o lege din New York atunci când a verificat candidații la locuri de muncă în depozite pentru consumul de marijuana.
  • Legea din New York interzice în general angajatorilor să testeze candidații la locuri de muncă pentru marijuana.
  • Judecătorul a afirmat că reglementările federale privind siguranța la locul de muncă au identificat diverse pericole asociate cu benzile transportoare la care lucrătorii Amazon sunt expuși zilnic.

Un judecător federal din Brooklyn a decis că Amazon nu a încălcat o lege din New York atunci când a verificat candidații la locuri de muncă în depozite pentru consumul de marijuana. Instanța a declarat că munca ar fi periculoasă pentru angajații aflați în stare de ebrietate.

Judecătorul american Brian Cogan a respins luni, într-o ordonanță, o acțiune colectivă propusă anul trecut de trei candidați care au fost respinși pentru locuri de muncă în depozite ale Amazon, după ce au fost testați pozitiv pentru consumul de marijuana, informează Reuters.

Legea din New York interzice în general angajatorilor să testeze candidații la locuri de muncă pentru marijuana. Mai multe alte orașe și state au adoptat legi similare, în condițiile în care aproape 20 de state au legalizat marijuana în scop recreativ în ultimii ani.

Judecătorul a declarat că locurile de muncă pe care le căutau reclamanții presupuneau preluarea și sortarea comenzilor la un depozit din Staten Island și implicau lucrul cu utilaje grele, cum ar fi benzi transportoare și stivuitoare. Din această cauză, aceștia nu ar fi putut îndeplini până la capăt sarcinile de lucru.

Nu este greu de imaginat un angajat cu deficiențe de vedere care se împiedică în fața unui obiect greu în mișcare sau care permite din neatenție ca un articol de îmbrăcăminte să fie prins în banda transportoare”, a scris Cogan, potrivit Reuters.

Amazon, cu sediul în Seattle, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Nici avocații reclamanților de la Lipsky Lowe nu au comentat încă decizia judecătorului.

Legea orașului exceptează anumite locuri de muncă, inclusiv cele care implică utilizarea de utilaje grele sau pentru care afectarea „ar reprezenta un risc imediat de moarte sau de vătămare fizică gravă”.

Reclamanții au susținut că ambele scutiri au fost concepute pentru a se aplica în mod restrâns la munca periculoasă în construcții, producție și alte industrii similare, și nu la simpla ridicare de cutii și încărcarea lor pe benzi transportoare.

Cogan nu a fost de acord. Judecătorul a afirmat că reglementările federale privind siguranța la locul de muncă au identificat diverse pericole asociate cu benzile transportoare la care lucrătorii Amazon sunt expuși zilnic.

Lucrătorii de la depozitul din Staten Island au votat luna trecută pentru a forma primul sindicat al angajaților din depozitul Amazon. Compania a încercat să anuleze rezultatele, susținând că muncitorii pro-sindicat au suprimat prezența la vot și că National Labor Relations Board a gestionat greșit alegerile.

Amazon a fost fondată în 1994 ca o mică librărie virtuală de către Jeff Bezos, acum miliardar. La jumătatea anului 2021, compania spunea că are puțin sub un milion de angajați în SUA, iar acum are o capitalizare de piață de aproximativ 1.700 de miliarde de dolari.

The post Amazon poate verifica candidații la locurile de muncă din New York pentru consumul de marijuana, spune un judecător appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code