Flux-stiri

Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina: „Știam că asta va veni”

  • Unul dintre cei mai titrați ofițeri de intelligence american specializat pe Rusia face mărturisiri șocante în The New York Times.
  • Fiona Hill, consilierul pe securitate al președinților americani George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump, îi transmite președintelui Joe Biden că americanii știau că Putin se va înfige în Ucraina.
  • Fiona Hill: „Putin are SUA acolo unde vrea el”

Unul dintre cei mai titrați ofițeri de intelligence american specializat pe Rusia, Fiona Hill, face mărturisiri șocante în The New York Times. Aceasta susține că SUA știau că Putin se va înfige în Ucraina.

Fiona Hill, consilierul pe securitate al președinților americani George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump, îi transmite președintelui Joe Biden că americanii știau că Putin se va înfige în Ucraina. Știau de 14 ani, de când Putin s-a enervat la București:.

„Știam că asta va veni. „George, trebuie să înțelegi că Ucraina nici măcar nu este o țară. O parte din teritoriul său se află în Europa de Est și cea mai mare parte ne-a fost dată nouă.” Acestea au fost cuvintele de rău augur ale președintelui Vladimir Putin al Rusiei către președintele George W. Bush la București, România, la summitul NATO din aprilie 2008. Putin era furios: NATO tocmai anunțase că Ucraina și Georgia se vor alătura alianței în cele din urmă”, scrie Fiona Hill pe New York Times.

George W. Bush în România, 2008

Fiona Hill: „Putin are SUA acolo unde vrea el

Fiona Hill, ofițerul Comunității de Informații specializat pe problematica fostului bloc sovietic descrie cum, la București, i-a transmis lui Bush că Rusia va vedea invitația NATO pentru Ucraina și Georgia ca o provocare.

Fiona Hill spune că n-a fost băgată în seamă, dar în doar 4 luni americanii s-au trezit cu o primă surpriză: Rusia a invadat Georgia. Ce se va întâmpla în continuare? Ea, care îl analizează de 20 de ani pe Putin, crede că reacțiile „ușoare” ale Occidentului la invaziile trecute mai mult l-au încurajat pe liderul de la Kremlin.

„Putin joacă un joc mai lung, strategic și știe să se impună în jocul tactic. Are Statele Unite exact acolo unde vrea, iar Statele Unite ar trebui să genereze un front unit cu aliații săi și să adune un sprijin mai larg. De data aceasta, scopul lui Putin este mai mare decât închiderea „ușii deschise” a NATO către Ucraina și ocuparea mai multor teritorii.

El vrea să evacueze Statele Unite din Europa. Ar putea spune: „La revedere, America. Să nu te lovească ușa când pleci”. Putin are o obsesie personală pentru istorie și aniversări. El vrea să ofere Statelor Unite un gust din același medicament amar pe care Rusia l-a înghițit în anii 1990. 

El crede că Statele Unite ale Americii se află în prezent în aceeași situație ca și Rusia după colapsul sovietic: slăbite grav în țară și în retragere în străinătate. El crede că NATO nu este altceva decât o extensie a Statelor Unite. În anii 1990, Statele Unite și NATO au forțat Rusia să retragă rămășițele armatei sovietice din bazele lor din Europa de Est, Germania și țările baltice. Putin vrea ca Statele Unite să sufere acum într-un mod similar”, se arată în analiza Fionei Hill.

The post Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina: „Știam că asta va veni” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code