Flux-stiri

ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

meteo-iarnameteo-iarna

  • Prima săptămână din 2022 vine cu temperaturi de primăvară.
  • La început de ianuarie ar trebuie să avem temperaturi cuprinse între 0 grade Celsius și -4 grade Celsius în zonele montane.
  • În schimb, înregistrăm chiar și 11-12 grade Celsius.

Iarna încă se lasă așteptată. Prima săptămână din 2022 vine cu temperaturi de primăvară, mult peste normalul din această perioadă. Asta arată prognoza emisă de ANM.

Prima zi de luni din anul 2022 ne aduce temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal. La început de ianuarie ar trebuie să avem temperaturi cuprinse între 0 grade Celsius și -4 grade Celsius în zonele montane. În schimb, înregistrăm chiar și 11-12 grade Celsius în Sud-Vestul extrem al țării, iar în Nord-Est, unde ar trebui să avem o medie de -1/-2 grade Celsius, înregistrăm temperaturi maxime de 4-6 grade Celsius.

Acest episod mai cald se apropie de sfârșit undeva pe ziua de joi, când temperaturile vor mai scădea în toată țara, dar acestea nu vor ajunge la normalul perioadei, ci vor fi mai mari cu 3-4 grade Celsius decât valorile normale.

De astăzi este valabil un cod galben de vânt puternic în zona montană. În peste 20 de județe ne putem aștepta la rafale puternice, care pot atinge chiar și 70-80 km/h, iar la altitudini mai ridicate (peste 1.700 m), vom avea rafale de 90-100 km/h. Cei care au vacanță prelungită pe pârtie vor resimți aceste rafale.

Pe lângă zona montană, vor fi rafale și în restul țării, în special în Transilvania, unde vântul va atinge viteze de 45-50 km/h. Codul galben este valabil până mâine la orele dimineții, conform ANM.

The post ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code