Flux-stiri

Anne Rice, scriitoarea „Interviu cu un vampir”, a murit la 80 de ani

Anne Rice, scriitoarea "Interviu cu un vampir", moare la 80 de aniAnne Rice, scriitoarea "Interviu cu un vampir", moare la 80 de ani

  • Anne Rice, influenta autoare a romanului „Interviu cu vampirul”, a murit sâmbătă din cauza unor complicații rezultate în urma unui accident vascular cerebral.
  • Anne Rice avea 80 de ani.

Fiul scriitoarei, Christopher, a dezvăluit vestea pe Facebook și a precizat că aceasta va fi înmormântată în mausoleul familiei, la cimitirul Metairie din New Orleans, în cadrul unei ceremonii private.

Născută în New Orleans în 1941, Rice a devenit renumită în întreaga lume ca scriitoare de ficțiune gotică, cărțile sale fiind vândute în peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial. La începutul anilor 1970, în timp ce plângea moartea fiicei sale Michelle, a început să transforme una dintre poveștile sale în ceea ce a devenit primul său roman, horror-ul gotic „Interviu cu vampirul”, care a fost publicat de Knopf în 1976. Romanul se învârte în jurul vampirului Louis de Pointe du Lac, care îi spune povestea vieții sale unui reporter. Michelle a servit drept sursă de inspirație pentru copilul vampir Claudia.

Cartea a fost prima din cele zece din ceea ce este cunoscut colectiv sub numele de „Cronicile vampirilor”. A fost adaptată de Neil Jordan într-un film din 1994, în care au jucat Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas și Christian Slater, iar Kirsten Dunst a interpretat-o pe Claudia. Rice a adaptat scenariul după romanul său, iar filmul a adunat două nominalizări la Oscar și o serie de victorii la BAFTA.

„Queen of the Damned”, bazat pe una dintre cele mai bine vândute continuări ale romanului „Interview with the Vampire”, a fost adaptat ca film în 2002. Printre alte adaptări ale romanelor lui Rice se numără „Exit to Eden” (1994), de Garry Marshall, cu Dana Delany, Dan Aykroyd și Rosie O’Donnell, și „The Feast of All Saints” (2001), filmul original Showtime, premiat cu Emmy.

The post Anne Rice, scriitoarea „Interviu cu un vampir”, a murit la 80 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code