NEWSNET

Flux-stiri

Cine este noul cancelar al Austriei. Sebastian Kurz și-a anunțat sâmbătă demisia

  • Schallenberg are abilitățile diplomatice necesare pentru a reconstrui încrederea dintre părți, a justificat fostul cancelar al Austriei Sebastian Kurz, alegerea succesorului său.
  • Prin urmare, el va propune actualului ministru de externe președintelui federal ca succesor al acestuia.

Încă de miercuri, evenimentele au luat-o pe invers, punctul culminant fiind sâmbătă seara cu demisia cancelarului Austriei, Sebastian Kurz, care-i face loc ministrului de Externe Alexander Schallenberg. Într-o scurtă declarație, Kurz a anunțat că l-a desemnat pe președintele federal Alexander Van der Bellen Schallenberg ca următorul cancelar, anunță krone.at.

Schallenberg cunoaște foarte clar circul politic austriac. Diplomatul de origine aristocratică a devenit ministru de Externe cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Fost purtător de cuvânt a ajuns cancelar

Odată cu ascensiunea lui Kurz la Cancelaria Federală, purtătorul de cuvânt al presei pentru mai mulți miniștri de Externe a făcut și cel mai mare pas în carieră de până acum.

Kurz cedează în momentul de față funcția de cancelar lui Schallenberg, care practic s-a născut în rândul diplomaților.

A crescut în India

Noul cancelar al Austriei a crescut în țări precum India, Spania și Franța, iar în 1969 a ajuns în Elveția la Berna. Alexander Schallenberg este fiu de ambasador, care mai târziu devine secretar general în Ministerul Afacerilor Externe (1992-1996).

Din 1989 până în 1994 a studiat dreptul la Viena și Paris, apoi drept european la Colegiul Europei din Bruges, Belgia.

Primul său post în străinătate l-a dus și în Belgia la reprezentanța austriacă a UE la Bruxelles, unde a condus departamentul juridic timp de cinci ani.

Înapoi în Austria, Schallenberg și-a făcut un nume în calitate de purtător de cuvânt al presei pentru fostul ministru de Externe Ursula Plassnik și mai târziu pentru succesorul ei Michael Spindelegger (ambii membrii ÖVP).

Cu Kurz în cancelaria federală

Când Kurz a preluat agenda ministrului de externe, a promovat profesionistul în comunicare cu rădăcini Mühlviertel la conducerea „planificării strategice a politicii externe”.

Kurz s-a bazat și pe „Initimus”, așa cum a fost numit Schallenberg, în negocierile guvernamentale după alegerile Consiliului Național din 2017.

Expert european, Schallenberg l-a urmărit pe Kurz și la Cancelaria Federală, unde a condus departamentul de Strategie și Planificare în perioada albastră turcoaz a guvernului.

Tatăl a patru copii a devenit ministru de Externe sub prima femeie cancelară a țării, Brigitte Bierlein, și a rămas așa sub verde turcoaz.

The post Cine este noul cancelar al Austriei. Sebastian Kurz și-a anunțat sâmbătă demisia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code