NEWSNET

Flux-stiri

ANPC propune închiderea Halelor Obor. Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai

ANPC a găsit nereguli la mâncarea congelată: amenzi de 1,7 milioane de leiANPC a găsit nereguli la mâncarea congelată: amenzi de 1,7 milioane de lei

  • ANPC propune închiderea Halelor Obor din Bucureşti. Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai, dar şi alimente expirate.
  • Potrivit ANPC, în Halele Obor au fost controlate marţi 26 de firme cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 lei şi 2 avertismente.
  • „Propunerea închiderii unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor”, este o altă decizie a ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus marţi închiderea Halelor Obor din Bucureşti. În urma unui control, au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai, dar şi alimente cu perioada de valabilitate expirată.

Potrivit ANPC, în Halele Obor au fost controlate marţi 26 de firme cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 lei şi 2 avertismente.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a cantităţii totale de circa 11,5 tone produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne şi produse lactate. Totodată s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 25 operatori economici.

„Propunerea închiderii unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor”, este o altă decizie a ANPC.

Comisarii au constatat următoarele deficinţe:

  • nerespectarea temperaturii de depozitare şi expunere spre vânzare recomandată de producător
  • expunerea spre vânzare în afara spaţiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne şi produse lactate
  • utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheaţă murdară, insule de mucegai etc.)
  • comercializarea unor produse alimentare nesigure şi a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită
  • existenţa căilor de acces cu gresie spartă, a diferenţei de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piaţă la cumpărături şi vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor. Vreau să sublinez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activităţii unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru! Dar mesajul este unul foarte scurt: Faceţi curăţenie, respectaţi reglementările în vigoare şi, astfel, vă puteţi relua activitatea”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.

The post ANPC propune închiderea Halelor Obor. Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code