Flux-stiri

Armele și banii iubesc tăcerea. Bogdan Aurescu: „Atrocitățile și crimele de război, crimele de genocid nu pot să rămână nepedepsite”

Kuleba și AurescuKuleba și Aurescu

  • Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă s-au întâlnit azi cu ministru ucrainean Dmytro Kuleba.
  • Întrebat dacă Ucraina a primit arme din partea României, Kuleba nu a confirmat acest lucru în mod explicit, dar a lăsat să se înţeleagă o cooperare pe acest plan.
  • Aurescu a notat că nici România, nici comunitatea internațională nu pot accepta călcarea în picioare a ordinii internaționale.

Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că-l va câștiga, a declarat azi ministrul român de externe. Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă s-au întâlnit azi cu ministrul ucrainean Dmytro Kuleba. Primul ministru l-a asigurat pe Kuleba că România va acorda în continuare ajutor umanitar refugiaţilor şi va facilita exporturile ucrainiene.

Referindu-se la aspectele de drept internaţional, Bogdan Aurescu a notat că nici România, nici comunitatea internațională nu pot accepta călcarea în picioare a ordinii internaționale bazate pe reguli, care ar însemna impunerea arbitrariului prin forță. „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este ilegal, neprovocat, nejustificat și premeditat”, a spus Aurescu.

„Atrocitățile și crimele de război, crimele de genocid nu pot să rămână nepedepsite, iar România
sprijină activ eforturile comunității internaționale pentru investigarea acestor încălcări ale dreptului
internațional”
, a Aurescu. La conferinţa de presă de după întâlnire, Kuleba s-a referit la modalităţile prin care Kievul obţine sprijin militar din partea altor ţări.

„În anumite cazuri , trebuie să o spun deschis, vedem că anumite ţări pot face ceva, ne pot ajuta cu anumite arme. Dar nu o fac pentru că nu vor să aibă conflict cu Rusia. Dacă vedem că asta e situaţia, începem să punem presiune. Diplomatică, iar dacă asta nu ajută, atunci în public. Dar asta nu e cazul României, doar vă explic abordarea noastră în general, cu toate ţările, din UE sau NATO. Ceea ce nu acceptăm, este ipocrizia. Din fericire, nu a fost cazul cu România”, a spus Kuleba.

Întrebat dacă Ucraina a primit arme din partea României, Kuleba nu a confirmat acest lucru în mod explicit, dar a lăsat să se înţeleagă o cooperare pe acest plan.

„Armele, ca şi banii, iubesc tăcerea. Noi nu comentăm ce primim, de la cine, doar dacă se face un anunţ oficial, public despre aceasta. Aş vrea să reiterez din nou că politica urmată de România din 24 februarie este una înţeleaptă. Şi voi lăsa orice altceva la interpretarea dumneavoastră”, a spus Dmytro Kuleba.

The post Armele și banii iubesc tăcerea. Bogdan Aurescu: „Atrocitățile și crimele de război, crimele de genocid nu pot să rămână nepedepsite” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code