Flux-stiri

Au fost identificate două proteine ca factori determinanți în dezvoltarea cancerului de piele

  • O echipă de oameni de știință a reușit să identifice două proteine care sunt esențiale pentru comportamentul celulelor stem ale pielii, a căror alterare poate fi un factor determinant în apariția tumorilor, potrivit Efe.
  • Descoperirea, făcută de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare a Cancerului (un centru comun al Consiliului Național de Cercetare din Spania și al Universității din Salamanca), ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii antitumorale, iar concluziile acestei lucrări au fost publicate în revista Oncogene.

O echipă de oameni de știință a reușit să identifice două proteine care sunt esențiale pentru comportamentul celulelor stem ale pielii, a căror alterare poate fi un factor determinant în apariția tumorilor, potrivit Efe.

Descoperirea, făcută de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare a Cancerului (un centru comun al Consiliului Național de Cercetare din Spania și al Universității din Salamanca), ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii antitumorale, iar concluziile acestei lucrări au fost publicate în revista Oncogene.

Cancerul de piele este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din lume. Cancerul de piele non-melanom se referă la un grup de tipuri de cancer care se dezvoltă lent în straturile superioare ale pielii.

Termenul non-melanom distinge aceste tipuri mai frecvente de cancer de piele de cancerul de piele mai puțin frecvent, cunoscut sub numele de melanom, care poate fi mai grav.

Doar în Marea Britanie, în fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 147.000 de cazuri noi de cancer de piele non-melanom. Acesta afectează mai mulți bărbați decât femei și este mai frecvent la persoanele în vârstă.

The post Au fost identificate două proteine ca factori determinanți în dezvoltarea cancerului de piele appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code