Flux-stiri

ONU aprobă schimbarea numelui Turciei în urma unei cereri oficiale

  • „Türkiye” este pur și simplu cuvântul pentru Turcia în limba turcă. Țara este cunoscută sub numele de „Turkey” în limba engleză încă de la înființarea sa, în urmă cu un secol.
  • Alte organisme internaționale vor fi, de asemenea, rugate să efectueze schimbarea numelui, după aprobarea ONU.
  • Președintele a cerut, de asemenea, ca bunurile exportate să poarte eticheta „Made in Türkiye”, iar în luna ianuarie a acestui an, a fost lansată o campanie turistică cu sloganul „Hello Türkiye”.

ONU a dat oficial joi undă verde Turciei pentru a-și schimba numele în „Türkiye”, în urma unei cereri oficiale de modificare din partea Ankarei.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că a primit miercuri o scrisoare din partea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, adresată secretarului general Antonio Guterres, prin care se solicita folosirea denumirii „Türkiye” în toate afacerile internaționale.

„Türkiye” este pur și simplu cuvântul pentru Turcia în limba turcă. Țara este cunoscută sub numele de „Turkey” în limba engleză încă de la înființarea sa, în urmă cu un secol, scrie The New Arab.

Dujarric a declarat pentru agenția de știri de stat turcă Anadolu Agency că schimbarea numelui țării a fost pusă în aplicare imediat ce a fost obținută scrisoarea, care a fost prezentată oficial marți.
Alte organisme internaționale vor fi, de asemenea, rugate să efectueze schimbarea numelui, după aprobarea ONU.

Împreună cu Direcția noastră de comunicare, am reușit să pregătim un teren bun pentru acest lucru. Am făcut posibil ca ONU și alte organizații internaționale, țări, să vadă această schimbare pentru a folosi Türkiye”, a declarat diplomatul de rang înalt pentru agenția Anadolu.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a început să facă presiuni pentru schimbarea numelui țării în luna decembrie a anului trecut, după ce a publicat un memorandum și a cerut publicului să numească țara ca atare în toate limbile.

Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a declarat Erdogan în decembrie.

Radiodifuzorii de stat, precum TRT și Anadolu, au început să folosească „Türkiye” la scurt timp după aceea.

Președintele a cerut, de asemenea, ca bunurile exportate să poarte eticheta „Made in Türkiye”, iar în luna ianuarie a acestui an, a fost lansată o campanie turistică cu sloganul „Hello Türkiye”.

The post ONU aprobă schimbarea numelui Turciei în urma unei cereri oficiale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code