Flux-stiri

Austriecii nevaccinați până la 15 martie 2022 ar putea primi amenzi de 600 euro

  • Proiectul de lege presupune vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele care au peste 14 ani.
  • La fiecare trei luni, austriecii nevaccinați ar putea primi o amendă de 600 de euro.
  • În cazul în care refuză vaccinare și plata amenzii, austriecii vor avea de plătit 3.600 de euro.

De la data de 1 februarie 2022, parlamentul austriac ar putea aplica un proiect de lege propus de partidele SPÖ şi Neos cu privire la vaccinarea obligatorie pentru toţi austriecii cu vârste care au peste 14 ani. Potrivit noii legi, austriecii care nu s-au vaccinat până la 15 martie 2022 vor plăti amenda de 600 de euro. Categoriile exceptate de la vaccinarea obligatorie sunt femeile însărcinate, persoanele cu probleme de sănătate, persoanele în fază recuperatorie (timp de  180 zile de la infectare cu COVID) şi persoanele sub 14 ani. 

Amenzile încep de la 600 de euro

Dacă nici după trei luni nu se vaccinează, austriecii vor mai primi încă o amendă de 600 euro. Cei care refuză să se vaccineze după un an, vor primi o amendă de 2.400 euro. Amenda va creşte până la 3.600 euro pentru persoanele care refuză să plătească amenda anuală. 

Austriecii sunt obligaţi să se vaccineze de la 1 februarie cu prima doză.  A doua doză trebuie administrată la 14-42 zile de la prima vaccinare, iar a treia doză la 120-270 zile de la administrarea primei doze.  Austriecii se pot vaccina numai cu serurile recunoscute legal – Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson. 

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Constituţional vor lua în considerare propunerile partidelor de opoziţie SPÖ şi Neos. În cursul săptămânii, proiectul de lege va fi trimis spre evaluare. Consiliul Naţional şi Consiliul Federal vor vota legea.

The post Austriecii nevaccinați până la 15 martie 2022 ar putea primi amenzi de 600 euro appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code