Flux-stiri

Autoritățile italiene au reținut super-iahtul Șeherezada, al cărui proprietar este considerat apropiat de guvernul rus

  • Autoritățile italiene au ordonat reținerea super-iahtului Șeherezada într-un port din Toscana.
  • Ministerul de Finanțe al Italiei spune că proprietarul iahtului ar avea legături semnificative „cu elemente proeminente ale guvernului rus și cu alți subiecți”.
  • Italia s-a alăturat anterior altor țări din UE și Statelor Unite pentru a îngheța activele legate de oligarhii ruși, în special bărci și case de lux.

Autoritățile italiene au ordonat reținerea super-iahtului Șeherezada într-un port din Toscana și au afirmat că acesta are legătură cu nivelurile superioare ale guvernului rus, care se află sub incidența sancțiunilor Uniunii Europene, potrivit Bloomberg.

Investigațiile desfășurate de poliția financiară italiană au determinat oficialii să rețină iahtul în docul său din portul Marina di Carrara, a anunțat vineri Ministerul de Finanțe de la Roma într-o declarație. Proprietarul acestuia are legături semnificative „cu elemente proeminente ale guvernului rus și cu alți subiecți” incluși în măsurile restrictive ale UE după invazia Rusiei în Ucraina, potrivit comunicatului, care nu a identificat nicio persoană.

Acesta a precizat că iahtul, care navighează sub pavilionul Insulelor Cayman, se află de mult timp în atenția autorităților. Italia s-a alăturat anterior altor țări din UE și Statelor Unite pentru a îngheța activele legate de oligarhii ruși, în special bărci și case de lux.

Un purtător de cuvânt al premierului italian Mario Draghi a declarat că biroul său nu are alte comentarii deocamdată.

The post Autoritățile italiene au reținut super-iahtul Șeherezada, al cărui proprietar este considerat apropiat de guvernul rus appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code