Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaptezeci și trei de zile de invazie. SUA anunță un ultim pachet de ajutor pentru Ucraina, care se va ridica la 150 de milioane de dolari

  • Aproximativ 50 de femei, copii și bătrâni, care au fost blocați în buncărele de sub uzina siderurgică Azovstal din Mariupol în timpul asediului forțelor ruse, au fost evacuați vineri într-un convoi umanitar.
  • Făcând apel la SUA să „continue să asigure fluxul de arme și muniții către Ucraina, fără întrerupere”, Biden a cerut Congresului să asigure rapid finanțarea pe care a solicitat-o.
  • Reuters relatează că acesta se va ridica la 150 de milioane de dolari și va include 25.000 de cartușe de artilerie, radare de contra-artilerie și echipamente de bruiaj.

ORA 01:00

Președintele Biden a dat publicității o declarație în care a afirmat că administrația sa „a epuizat aproape toate fondurile care pot fi folosite pentru a trimite asistență de securitate prin intermediul autorităților de retragere pentru Ucraina”.

Făcând apel la SUA să „continue să asigure fluxul de arme și muniții către Ucraina, fără întrerupere”, Biden a cerut Congresului să asigure rapid finanțarea pe care a solicitat-o. Deși nu a specificat în declarație totalul financiar al ultimului pachet, Reuters relatează că acesta se va ridica la 150 de milioane de dolari și va include 25.000 de cartușe de artilerie, radare de contra-artilerie și echipamente de bruiaj.

Astăzi, Statele Unite continuă să sprijine puternic poporul curajos al Ucrainei în timp ce își apără țara împotriva agresiunii continue a Rusiei. Anunț un alt pachet de asistență pentru securitate care va furniza muniții de artilerie, radare și alte echipamente suplimentare pentru Ucraina. Statele Unite au oferit Ucrainei o cantitate istorică de asistență de securitate, în ritm rapid. Trimitem armele și echipamentele pe care Congresul le-a autorizat direct în prima linie a libertății din Ucraina. Sprijinul SUA, împreună cu contribuțiile aliaților și partenerilor noștri, a fost esențial pentru a ajuta Ucraina să câștige bătălia de la Kiev și să împiedice obiectivele de război ale lui Putin în Ucraina”, a declarat, vineri, președintele Biden.

ORA 00:00

Aproximativ 50 de femei, copii și bătrâni, care au fost blocați în buncărele de sub uzina siderurgică Azovstal din Mariupol în timpul asediului forțelor ruse, au fost evacuați vineri într-un convoi umanitar, potrivit unui oficial ucrainean și Ministerului rus al Apărării.

Vicepremierul Irina Vereșciuk a declarat într-o postare pe Telegram că evacuarea a fost „extrem de lentă”, deoarece trupele rusești au încălcat în mod repetat armistițiul. Ea a precizat că un convoi de vehicule a fost nevoit să aștepte în apropierea uzinei siderurgice cea mai mare parte a zilei din cauza luptelor.

The post LIVE UPDATE. Șaptezeci și trei de zile de invazie. SUA anunță un ultim pachet de ajutor pentru Ucraina, care se va ridica la 150 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code