Flux-stiri

„Lobby-urile industriei chimice au câștigat”: Comisia Europeană îngroapă planurile de interzicere a substanțelor toxice pentru sănătate și mediu

  • Comisia Europeană amână regulamentul pentru substanțele chimice.
  • Regulamentul nu va intra în vigoare în acest mandat european.
  • Îngrăsămintele periculoase vor fi folosite cel puțin până în 2024.

Industria chimică să fie sănătoasă. Oamenii…. să mai aștepte. Asta pare a fi poziția Comisiei Europene, care a amânat dezbaterea și punerea în aplicare a regulamentului privind folosirea substanțelor chimice periculoase pentru sănătate.

Discuțiile ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul acestui an, au fost amânate pentru primul trimestru din 2023, iar colegiul comisarilor a împins termenul, marți, până la sfârșitul lui 2023. Cel mai probabil reforma nu o să mai aibă timp să fie implementată în timpul mandatului Comisiei von der Leyen.

În 2024 vor urma alegeri europeni și până vom avea un nou parlament mai durează. Eurodeputata belgiană Maria Arena spune că green deal-ul european a devenit toxic deal-ul european și că giganții din industria chimică au câștigat.

Potrivit Le Monde, aceștia ar fi făcut presiuni asupra comisarului pentru comerț, Thierry Breton. Federația germană, care include și giganții Bayer și BASF a transmis un apel de amânare a inițiativelor legislative care ar afecta competitivitatea industriei, afectată de războiul din Ucraina.

Și capitolul agricultură din pactul verde european este pus sub semnul întrebării. Mai multe țări au cerut o amânare a reducerii folosirii pesticidelor, argumentând o scădere a producției de alimente pe care nu ne-o permitem acum.

The post „Lobby-urile industriei chimice au câștigat”: Comisia Europeană îngroapă planurile de interzicere a substanțelor toxice pentru sănătate și mediu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code