Flux-stiri

Banca Mondială atrage atenția că economia globală are un viitor sumbru

monede si bancnote de euromonede si bancnote de euro

  • Economia globală se confruntă cu o „perspectivă sumbră”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.
  • Cele mai recente prognoze ale organizaţiei sale prezic că creşterea globală va încetini la 4,1% în acest an de la 5,5% cât a fost în 2021.
  • Perspectivele sumbre privind statele sărace ar putea provoca insecuritate globală.

Economia globală se confruntă cu o „perspectivă sumbră”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass. Cele mai recente prognoze ale organizaţiei sale prezic că creşterea globală va încetini la 4,1% în acest an de la 5,5% cât a fost în 2021. Perspectivele sumbre privind statele sărace ar putea provoca insecuritate globală, informează BBC.

Cele mai recente prognoze ale organizaţiei sale prezic că creşterea globală va încetini la 4,1% în acest an de la 5,5% cât a fost în 2021. Acesta a atribuit încetinirea ameninţărilor virale, a reducerii ajutorului guvernamental şi a unei reveniri iniţiale a diminuării cererii. Dar Malpass a spus că cea mai mare îngrijorare a lui este creşterea inegalităţii globale.

„Problema gravă este inegalitatea care este încorporată în sistem. Perspectivele pentru ţările mai sărace sunt tot mai sumbre. Asta provoacă insecuritate”, a spus el pentru BBC, menţionând că ţările mai sărace sunt deosebit de vulnerabile la pagubele economice cauzate de eforturile de combatere a inflaţiei.

Până în 2023, activitatea economică din toate economiile avansate, cum ar fi SUA, zona euro şi Japonia, este probabil să se redreseze după lovitura dată de pandemie, a spus banca. Producţia din ţările în curs de dezvoltare şi emergente este de aşteptat să rămână cu 4% mai mică decât era înainte de COVID.

„Problema cu majorarea ratelor este că îi răneşte pe oamenii care au nevoie de bani cu rată variabilă… şi de obicei sunt afaceri noi, afaceri deţinute de femei, afaceri din ţările în curs de dezvoltare”, a spus domnul Malpass. Separat, Forumul Economic Mondial a avertizat că redresările economice divergente îngreunează colaborarea în provocări globale precum schimbările climatice.

„Extinderea disparităţilor în interiorul şi între ţări nu numai că va face mai dificilă controlarea pandemiei, dar va risca şi să blocheze, dacă nu să inverseze, acţiunile comune împotriva ameninţărilor pe care lumea nu îşi poate permite să le ignore”, a declarat Forumul Economic Mondial în raportul său anual privind riscurile global.

The post Banca Mondială atrage atenția că economia globală are un viitor sumbru appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code