Flux-stiri

Barbados a rupt ulimele legături coloniale cu Marea Britanie. Noua republică s-a născut la miezul nopții

Regina Elisabeta a II-a pierde teren. Insula Barbados vrea să o înlăture din poziția de șef al statuluiRegina Elisabeta a II-a pierde teren. Insula Barbados vrea să o înlăture din poziția de șef al statului

  • Barbados a devenit marţi o nouă republică, cu primul preşedinte, rupând ultimele legături coloniale rămase, la aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave engleze pe insula din Caraibe, scrie Reuters.
  • La miezul nopţii, noua republică s-a născut în uralele oamenilor care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown.
  • O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul naţional al Barbadosului a fost interpretat într-o Piaţă a Eroilor plină de oameni.

Barbados a devenit marţi o nouă republică, cu primul preşedinte, rupând ultimele legături coloniale rămase, la aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave engleze pe insula din Caraibe, scrie Reuters.

La miezul nopţii, noua republică s-a născut în uralele oamenilor care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul naţional al Barbadosului a fost interpretat într-o Piaţă a Eroilor plină de oameni.

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, a stat în picioare, sumbru, în timp ce steagul regal al reginei Elisabeta a fost coborât şi a fost declarat noul Barbados.

„Noi, poporul, trebuie să dăm Republicii Barbados spiritul şi substanţa sa”, a declarat preşedintele Sandra Mason, primul preşedinte al insulei. „Noi trebuie să-i modelăm viitorul. Noi suntem păstrătorii naţiunii noastre. Noi, poporul, suntem Barbados”.

După o demonstraţie de dans şi muzică locale, completată de discursuri de celebrare a sfârşitului colonialismului, cântăreaţa Rihanna a fost declarată erou naţional de către prim-ministrul Mia Mottley, liderul mişcării republicane din Barbados.

Naşterea republicii, la 55 de ani de când Barbados şi-a declarat independenţa, ar putea fi un îndemn şi pentru alte foste colonii de a rupe legăturile cu monarhia britanică.

The post Barbados a rupt ulimele legături coloniale cu Marea Britanie. Noua republică s-a născut la miezul nopții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code