Flux-stiri

Băutura pe care o consumi în mod regulat are beneficii asupra sănătății mintale

cafeacafea

  • Un consum moderat de cafea este legat de un risc redus de depresie și de apariția unor tulburări cerebrale precum Parkinson sau demență, potrivit cercetărilor.
  • Analiza a peste două sute de studii a arătat că un consum de trei – patru cești de cafea pe zi aduce mult mai multe beneficii decât simpla înviorare.
  • Printre acestea se numără niveluri mai scăzute de boli de inimă, un risc redus de apariție a unor tipuri de cancer, diabet și boli de ficat.

Un consum moderat de cafea este legat de un risc redus de depresie și de apariția unor tulburări cerebrale precum Parkinson sau demență, potrivit cercetărilor. Analiza a peste două sute de studii a arătat că un consum de trei – patru cești de cafea pe zi aduce mult mai multe beneficii decât simpla înviorare.

Printre acestea se numără niveluri mai scăzute de boli de inimă, un risc redus de apariție a unor tipuri de cancer, diabet și boli de ficat.

„Consumul de cafea a fost asociat, în mod constant, cu un risc mai mic de apariție a unor tulburări cerebrale. Consumul a avut o asociere consistentă cu un risc mai mic de depresie și tulburări cognitive, în special, pentru boala Alzheimer.”, scriu autorii studiului.

Cafeaua a fost, de asemenea, asociată cu un risc mai mic de mai multe tipuri de cancer: cancer de prostată, cancer endometrial, de piele și de ficat.

Riscul de diabet de tip doi și de gută a fost și el mai mic la cei care beau cafea. Efectul aparent al cafelei a fost deosebit de puternic pentru afecțiunile hepatice, cum ar fi ciroza. Însă, dovezile privind consumul de cafea decofeinizată nu au fost la fel de puternice.

Cu toate acestea, profesorul Eliseo Guallar, expert în sănătate publică, recomandă un consum moderat de cafea, care să nu depășească mai mult de patru cești de cafea, întrucât poate reduce sau chiar inversa beneficiul potențial.

„…cel mai mic risc de îmbolnăvire este asociat cu consumul a trei până la cinci cești de cafea pe zi. Un consum mai mare poate reduce sau chiar inversa beneficiul potențial și există o incertitudine substanțială, atât în studiile individuale, cât și în meta-analize, cu privire la efectele unor niveluri mai mari de consum. Prin urmare, concluziile privind siguranța cafelei ar trebui să se limiteze la un consum moderat, considerat, în general, ca fiind ≤400 mg de cafeină pe zi (aproximativ patru sau cinci băuturi de cafea).”, a spus acesta.

Cu toate acestea, modul în care au fost concepute studiile, nu ne poate spune, cu exactitate, dacă un consum de cafea chiar determină aceste beneficii pentru sănătate.

The post Băutura pe care o consumi în mod regulat are beneficii asupra sănătății mintale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code