Flux-stiri

Beijing se pregătește de Jocurile Olimpice. România va trimite 22 de sportivi

  • 2.900 de atleți vor fi prezenți la Beijing, China, în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă.
  • România va avea 22 de sportivi prezenți la Jocurile Olimpice.
  • Jocurile Olimpice de iarnă au loc o dată la doi ani, iar ediția din 2022 este a XXIV-a ediție și a treia care are loc consecutiv în Asia.

Evenimentul internațional multi-sportiv, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (China) va avea loc în perioada 4-20 februarie, iar autoritățile chineze au început deja repetițiile pentru marea competiție sportivă a anului.

În cadrul competiției de iarnă din 2022 vor participa 2.900 de sportivi.

România va trimite 22 de atleți la Beijing, care vor concura la următoarele probe: bob, sanie, sărituri cu schiurile, schi fond, biatlon, schi alpin şi patinaj viteză.

Pe arena Națională a Chinei, cunoscută și drept Cuibul de Pasăre, s-au văzut deja artificii, care vor face parte din ceremonia de deschidere a competiției.

O veste bună pentru sportivi este că la Zhangjiakou, muntele olimpic, a nins abundent. Astfel, pe lângă cei 185 de milioane de litri de apă transformați în zăpadă artificială, va exista și zăpadă naturală.

La Zhangjiakou se vor desfășura probele de patinaj artistic, schi alpin, sărituri cu schiurile, hochei, curse spectaculoase de short-track, curling, snowboard, biatlon, snowboard și schi freestyle.

Jocurile Olimpice de iarnă au loc o dată la doi ani, iar ediția din 2022 este a XXIV-a ediție și a treia care are loc consecutiv în Asia. În 2018, Jocurile Olimpice au avut loc la PyeongChang, iar în 2020, la Tokyo. Anul acesta, sunt așteptate aproximativ 90 de comitete olimpice naţionale.

The post Beijing se pregătește de Jocurile Olimpice. România va trimite 22 de sportivi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code