Flux-stiri

Vinurile din România cuceresc Statele Unite ale Americii

  • Vinurile românești au făcut senzație la New York și se doresc a fi listate pe piața din Statele Unite ale Americii.
  • Experții le recomandă ca fiind printre vedetele din 2022, vinurile făcând parte din Programul „Deschidem Vinul Românesc”.
  • Vinul românesc a fost promovat ca o valoare a țării, cu ocazia Zilei Naționale.

Experții din New York au apreciat vinurile din România, din programul „Deschidem Vinul Românesc”. Aceștia le-au catalogat ca fiind printre cele mai bune în anul 2022, conform unui articol din Forbes US.

Evenimentul de degustare a vinurilor din România a fost organizat de către Carrefour România, în parteneriat cu Marinela Ardelean și cu The Iconic Estate. Mai mult decât atât, cele 6 vinuri au fost realizate din 5 soiuri autohtone, conform Mediafax.

Ce au spus experții despre vinurile din România

Vinurile au fost întotdeauna cele care m-au ajutat să descopăr noi locuri, tradiții și culturi, mai ales acum, când nu am mai călătorit din 2019. Nu mai încercasem vinuri din România înainte de evenimentul de la New York. Am fost complet fascinată și impresionată de istoria bogată și de gustul unic al vinului românesc. Îmi doresc să împărtășesc experiența mea și să îmi inspir comunitatea să descopere vinurile producătorilor români.

Astfel, le pregătesc o degustare de vinuri românești alături de Marinela Ardelean, critic internațional de vin. În plus, îmi doresc să descopăr mai multe din ceea ce are să ofere România în materie de vinuri. Sper ca, în curând, să văd pe rafturile magazinelor din SUA vinuri românești”, a mărturisit Wanda Mann, expert internațional în vinuri și jurnalist, la The Somm Journal.

Evenimentul s-a desfășurat cu ocazia Zilei Naționale, scopul fiind acela de a promova vinurile din România. Datorită reacțiilor pozitive pe care vinurile le-au primit, crama The Iconic Estate vrea să listeze două dintre ele pe piața din SUA.

The post Vinurile din România cuceresc Statele Unite ale Americii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code